foto

Ron Fricke

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Cítím, že moje práce se vyvíjela přes Koyaanisqatsi, Chronos a Baraka. Technicky i filozoficky jsem připraven proniknout ještě hlouběji do mého oblíbeného téma: lidstvo vztah k věčnému". – Ron Fricke

Ron Fricke je americký filmový režisér a kameraman. Je považován za mistra ve svém oboru. Dokáže dokonale zachytit každý okamžik ve svém díle a nebojí se experimentovat. Důkazem toho jsou dokumentární filmy CHRONOS a BARAKA - ODYSEA ZEMĚ.

Ronův CHRONOS je natočen na několika místech a vypráví o historii civilizace od Egypta až po moderní éru. Jeho film BARAKA zachycuje pohled na různé krajiny, náboženské obřady a oproti tomu i na města plná lidí a technologie.

Fricke se stal kameramanem k filmu KOYAANISQATSI (režie Godfrey Reggio) a podílel se jako kameraman i na natáčení filmu STAR WARS: EPIZODA III: POMSTA STIHŮ.

Kristýna "kika771" Kolářová

Kameramanská filmografie

Filmy

2013 Journey of Hanuman
1989 Songlines

Dokumentární

2011 Samsara
1992 Baraka - Odysea země
1986 Sacred Site
1985 Chronos
1983 Atomic Artist
1982 Koyaanisqatsi

Režijní filmografie

Dokumentární

2011 Samsara
1992 Baraka - Odysea země
1986 Sacred Site
1985 Chronos

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(69)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace