foto

Virginia Hey

  • nar. 19.6.1952 (65 let)
    Coogee, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Virginia Robyn Hey se narodila 19.června 1952 v Coogee, v Novém Jižním Walesu, v Austrálii. Jako malá byla objevena na autobusové zastávce. Začala kariéru jako modelka v Austrálii a Evropě. Objevila se na obálkách několika časopisů a brzy se dala na hraní v Austrálii a ve Velké Británii. Ze začátku hrála převážně v reklamách.

První herecký zlom přišel v roce 1981, kdy hrála bojovnici ve filmu MAD MAX 2: THE ROAD WARRIOR s Mel Gibsonem. V roce 1987 hrála Bondgirl ve filmu DECH ŽIVOTA. A konečně přišel rok 1999, kdy začala hrát v australském seriálu FARSCAPE. Hrála modrou mimozemštanku PA´U ZOTAH ZHAAN, která byla kněžkou a uprchlicí. Bohužel musela seriál po třech letech opustit, ze zdravotních důvodů. Po celé ty tři roky musela mít kvůli roli oholenou hlavu a to jí potom vadilo, ale hlavně kvůli modrému make-upu, který se podepsal na jejím zdraví a způsobil krvácení ledvin a další zdravotní problémy. Od roku 2002 nic nenatočila. Ale minulost zřejmě hodila za hlavu a v roce 2011 se chystá hrát ve filmu též o mimozemštanech. Ve filmu ALIEN ARMAGEDDON má hrát Ute.

irginia Hey měří 179 cm a je bývalá přítelkyně zesnulého, v Austrálii velmi známého zpěváka a umělce, Michaela Hutchence. Také je certifikovaný praktik přirozených terapií. Zajímá se o New Age a učí meditaci v USA. V roce 2009 se přestěhovala do Los Angeles.

lost815

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dark Ascension
2011 Alien Armageddon
1994 Signal One
1988 Sapore di paura, Un
1987 Dech života
1986 Trosečník
1983 Return of Captain Invincible, The
1982 Norman Loves Rose
1981 Šílený Max 2 - Bojovník silnic

TV seriály

2015 Kosmos (TV seriál)
2014 Rick a Morty (TV seriál)
Raising Gazorpazorp (S01E07)
2002 Farscape (TV seriál)
Unrealized Reality (S04E11)
John Quixote (S04E07)
2001 Farscape (TV seriál)
Self Inflicted Wounds: Part 2 - Wait for the Wheel (S03E04)
Self Inflicted Wounds: Part 1 - Could'a, Would'a, Should'a (S03E03)
Suns and Lovers (S03E02)
další epizody (8)
2000 Farscape (TV seriál)
A Clockwork Nebari (S02E18)
The Ugly Truth (S02E17)
The Locket (S02E16)
další epizody (22)
1999 Farscape (TV seriál)
A Bug's Life (S01E18)
Through the Looking Glass (S01E17)
A Human Reaction (S01E16)
další epizody (18)
1998 All Saints (TV seriál)
1997 Roar (TV seriál)
1996 Pacific Drive (TV seriál)
1995 Delfín Flip (TV seriál)
1993 Paradise Beach (TV seriál)
1989 Dolphin Cove (TV seriál)
E Street (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)
Nulová šance (TV seriál)
1987 Vietnam (TV seriál)
1985 Mussolini: The Untold Story (TV seriál)
Neighbours (TV seriál)
Timeslip (TV seriál)
1984 Big Deal (TV seriál)
1979 Prisoner (TV seriál)

Dokumentární

2001 Farscape Undressed (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace