foto

Andrea Molaioli

  • nar. 1967
    Řím, Itálie

Biografie

Andrea Molaioli (1967, Řím) spolupracoval jako asistent režie a druhý režisér především s Nannim Morettim na filmech Palombella rossa (1989), Caro diario (1993), Aprile (1998) a La stanza del figlio (Synův pokoj, 2001). Dále se podílel na snímcích L'estate di Davide (1998, r. Carlo Mazzacurati), Padre e figlio (1994, r. Pasquale Pozzessere) a Caldo soffocante (1991, r. Giovanna Gagliardo). Jako režisér má na svém kontě segment Bandiera rossa e borsa nera z úspěšného televizního seriálu I diari della Sacher (2001).

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Režijní filmografie

Filmy

2016 Slam: Tutto per una ragazza
2011 Malý klenot
2007 Dívka u jezera

TV seriály

2020 Bella da morire (TV seriál)
2019 Suburra: Krvavé předměstí (TV seriál)
Dimmi la verità (S02E08)
Santi Pietro e Paolo (S02E07)
Più vicino (S02E03)
další epizody (4)
2017 Suburra: Krvavé předměstí (TV seriál)
Ajo. Oio e peperoncino (S01E06)
La lupa (S01E05)
Buon appetito (S01E04)
další epizody (4)

Dokumentární

2001 Diari della Sacher, I (TV film)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce