foto

Jaroslav Kyncl

  • nar. 9.10.1938
    Žďár nad Sázavou, Československo
  • zem. 8.9.2013 (74 let)
    Uherské Hradiště, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jaroslav Kyncl po absolutoriu JAMU působil dvě sezóny v Satirickém divadle Večerní Brno. Od roku 1967, kdy se stal členem Slováckého divadla, vytvořil desítky převážně komediálních postav, které se hluboce vryly do paměti mnoha diváků. Patří mezi ně například Gaspar Radůzo (Kat a blázen), Knejp (Lumpacivagabundus), Šašek Max (Pohádka z klobouku), Profesor matematiky (Študáci a kantoři), Lízal (Maryša), Svatý (Dva na koni, jeden na oslu), Přednosta (Ostře sledované vlaky), Terazky (Černí baroni).

Odchodem do důchodu v roce 1999 svoji uměleckou činnost ukončil, naposledy se objevil v malé roli Kněze v muzikálu Donaha!. Herecká práce Jaroslava Kyncla se výrazně zapsala do vývoje a kvality Slováckého divadla a v celkovém historickém pohledu zůstane jeho významnou součástí.

Matěj Kyncl

Herecká filmografie

Filmy

1991 Peer Gynt (divadelní záznam)
1989 Něžný barbar
Poklad rytíře Miloty
1977 O moravské zemi

TV seriály

1998 Ranč U zelené sedmy (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Lázeňské intermezzo (S01E11)
1976 Muž, který nesmí zemřít (TV seriál)
Klan (E02)
Líbánky (E01)
1975 Slovácko sa nesúdí (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace