Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Tož tohle já možu. Jako rodilého moraváka pocházejícího z kraje, o kterém vypráví tenhle seriál, mě sice někdy trochu tahá za uši přízvuk českých herců , ale co naplat? Má to svoje osobité kouzlo, vynikajícího Jozefa Krónera jako strýca Pagáča a i když samotnéknížce se to nevyrovná,nenechám si ujít žádnou reprízu tohohle seriálu. Nejlepší díl pro mě sou nepřekonatelné Hody - "Já su Mrňús. Mrňús čuješ?" - "Tož to ne enem čuju, to aj vidím." - Vždycky mě z toho može porazit ()

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Co díl, to skvost. Inteligentní příběhy v kombinaci se slováckou náturou aneb konečně někdo neukazuje moraváky prvoplánově jako blbé vidláky. Herecké výkony jsou všechny skvělé, ale s přehledem tomu vévodí Jozef Kroner. Divoká slovácká hudba a vůbec folklór jako řemen. A to ani nejsem Moravák, nýbrž Čech jako poleno. ()

Reklama

machnum 

všechny recenze uživatele

Humorné zpracování někdy až neuvěřitelných historek strýčka Pagáča, který je zde hlavní postavou a vypravěčem. Ani v jednom díle nechybí špetka humoru a fištrónu, kterým strýc Pagáč a jeho věrný kamarád Jura Klásek oplývají. Seriál mě chytil za srdce hned prvním dílem. A to nejen kouzelným nářečím, které je dnes slyšet v kraji malebného Slovácka už jen velice zřídka, ale stejně tak lidovými písněmi a prostředím jedné Slovácké vsi za vlády Habsburků. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tož, vydařené vyprávjání. Všedně-nevšední příběhy, všudypřítomní Pagáč s Kláskem a vsuvky s vymalovanými okraji jsou to, co činí tehnle seriál trošku jiným a tak oblíbeným. Je určitě pravda, že ten, kdo v tomto kraji nikdy nebyl a nenasál jeho jedinečnou atmosféru, nemůže si úplně užít ani příběhy z tohoto seriálu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jozef Króner ako strýc Pagáč a Oldřich Velen ako Jura Klásek. Dve nezabudnuteľné postavičky. Dvaja dedinskí chytráci, čo sa do všetkého starajú a všetko vždy vyriešia. Dvanásť dielny seriál "Slovácko sa nesúdi" je originálny svojou silne folklórnou moravsko slováckou charizmou. Špecifický televízny projekt, ktorý natočil v rokoch 1975 až 1984 režisér Petr Tuček. Nikdy ma to nijak zvlášť neoslovilo. Na mňa tam toho folklóru a prostého ľudového humoru bolo až nad únosnú mieru. ** ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • V závěru poslední epizody se objevuje autor seriálu Zdeněk Galuška. (M.B)
  • Oldřich Velen v jednom rozhovoru tvrdí, že celý štáb v důsledku natáčení zemřel na cirhózu jater. (sator)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama