Reklama

Reklama

Ferry Corsten

Ferry Corsten

nar. 04.12.1973 (50 let)
Rotterdam, Zuid-Holland, Nizozemsko

Biografie

Ferry Corsten je jeden z předních představitelů tranceové hudby. Svoji kariéru odstartoval roku 1991, kdy ještě produkoval gabba tracky, tehdy oblíbený styl v Holandsku. Roku 1996 začal produkovat pod pseudonymem "Moonman", tehdy vytvořil písničku Galaxia 50 UK, která se umístila i v anglické hitparádě a spoustu dalších tracků jako například Night Shade, Don't Be Afraid nebo Marsfire.

O rok později vytvořil se svým přítelem Robertem Smithem projekt Starparty v tanečním vydavatelství Tsunami Records, kde Ferry částečně mixoval Trance Nation společně s Ministry of Sound, které se prodaly celosvětově miliony kopií. V roce 1999 už Ferry naprosto vyčníval z řady a to díky svému projektu System F a v dalším projektu Gouryella, kde spolupracoval s DJ Tiëstem. Jejich tracky dominovaly trance scéně.

V roce 2000 získal ocenění za nejlepšího producenta a to především díky skvělým remixům songů od Art of Trance - Madagascar nebo William Orbit - Barber's Adagio For Strings. O rok později vydal své první album System F - Out of the blue, na kterém byl například song Exhale, se kterým mu pomáhal jeho kamarád Armin van Buuren.

V následujících letech se už Ferry Corsten stal uznávaným DJem, patřícím opravdu ke světové špičce ve svém oboru. Má vlastní radioshow CORSTENS COUNTDOWN, ve které každý týden představuje set s deseti skladbama od různých producentů, ale i ty své. Umisťuje se na každý rok na předních pozicích v anketě o nejlepšího DJe roku, který pořádá uznávaný časopis DJ Mag. Například v roce 2008 se umístil na krásném 6.místě po boku slavných DJs jako jsou například Armin van Buuren, Tiësto, Paul van Dyk nebo seskupení Above & Beyond.

Petr "juta" S

Herec

Filmy
2003

Hey DJ

Dokumentární
2017

Armin van Buuren Is Mr. Perfect (seriál)

2012

Year with Armin van Buuren, A

Skladatel

Filmy
2018

Don’t Go

Reklama

Reklama