foto

Mika Nakašima

  • nar. 19.2.1983 (36 let)
    Hioki, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mika Nakashima se narodila 19.2.1983 v Hioki, prefektuře Kagoshima. Mika byla nejmladší ze tří dětí a už v mladém věku se rozhodla, že se stane zpěvačkou a nebude se hlásit na vysokou školu nebo univerzitu jak chtěli její rodiče.

Své první album vydává v srpnu roku 2002 pod názvem True, album je jakousi směsí popu a jazzu a za tři týdny po jeho uvedení na trh se ho prodalo víc jak 1 milión kopií. Dále následovala alba Resistance, Love, The End, Yes a Voice.

Až v roce 2005 přichází její první větší filmová role (za sebou už má film GUUZEN NIMO SAIAKU NA SHOUNEN) a tou je role zpěvačky ve filmu NANA (natočené podle stejnojmenné mangy). Mimo jiné nazpívala i jednu z písní pro tento film. Vzhledem ke komerčnímu úspěchu filmu se v roce 2006 natočilo i jeho pokračování a jeho mezinárodní premiéra se konala ve stejný rok v New Yorku.

Mika se dále věnuje své draze zpěvačky a filmové role bere jako příjemné zpestření své kariéry.

Jan "gauron666" Musil

Herecká filmografie

Filmy

2016 Resident Evil: Poslední kapitola - a.z.
2014 Sanbun no ichi
2012 Resident Evil: Odveta
2010 Resident Evil: Afterlife
2006 Nana 2
2005 Nana
2003 Gúzen ni mo saiaku na šónen
Namahoso wa Tomaranai (TV film)

TV seriály

2010 Unubore Deka (TV seriál)
2008 Rjúsei no kizuna (TV seriál)
2002 Shiritsu Tantei Hama Mike (TV seriál)
2001 Kizudarake no Love Song (TV seriál)

Dokumentární

2004 Tokyo Star

TV pořady

1976 Tecuko no heja (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace