foto

Nikolaj Chomeriki

  • nar. 17.4.1975 (44 let)
    Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Nikolaj Chomeriki (1975, Moskva) absolvoval nejprve Vyšší kurzy scenáristiky a režie (2000), poté vystudoval režii v pařížské škole La Fémis (2005), kde byl jeho pedagogem Eric Rohmer. Asistoval Philippu Garrelovi při natáčení filmu Pravidelní milenci (Les amants réguliers, 2005). Po krátkometrážních  snímcích Tempête (Bouřka, 2004) a  Vdvojom (Ve dvou, 2005) natočil fantastické drama 977 (2006). Naopak civilní byla jeho Skazka pro těmnotu (Pohádka pro temnotu, 2009), v níž vytvořil intimní portrét osamělé dívky, kterou zcela pohltila její práce dětské vychovatelky. Oba posledně jmenované snímky byly uvedeny v sekci Un certain regard na festivalu v Cannes.

46. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 Děvjataja
2018 Selfie
2016 Ledokol
2011 Srdce jako bumerang
2009 Beljajev
Skazka pro temnotu
2006 977
2005 Ve dvou
2004 Tempête

TV seriály

2018 Tajny goroda En (TV seriál)
2013 Ljubovnicy (TV seriál)
2012 Sindrom drakona (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace