foto

Hubert Cornfield

  • nar. 9.12.1929
    Istanbul, Turecko
  • zem. 18.6.2006 (76 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Studoval na univerzitě v Pennsylvanii, pak pracoval jako návrhář plakátů pro pařížskou filiálku hollywoodské firmy, odtud odešel do New Yorku, kde navštěvoval kurzy herectví a režie na Actors Studiu. Pak se věnoval jako autor a režisér práci v televizi.

V roce 1955 natočil svůj první film, kriminální drama NÁHLÉ NEBEZPEČÍ, v roce 1957 melodrama z floridských močálů SVŮDKYNĚ Z BAŽIN, v roce 1958 kriminální příběh CESTA KOŘISTI, roku 1959 natočil další kriminální drama TŘETÍ HLAS, roku 1960 začal natáčet film o němé dívce s názvem ANGEL BABY, dokončený Paulem Wendkosem, roku 1962 vytvořil pro Stanleye Kramera protirasistický film OKAMŽIK ROZHODNUTÍ se Sidneyem Poitierem. Teprve roku 1968 režíroval další film NOC PŘÍŠTÍHO DNE, příběh o únosu mladé Američanky gangsterskou partou v Paříži, s Pamelou Franklinovou a Marlonem Brandem.

Lukáš "Benjamin-L" Švancara

Režijní filmografie

Filmy

1975 Velké prostředky
1968 Noc následujícího dne
1962 Okamžik rozhodnutí
1961 Angel Baby
1960 3rd Voice, The
1957 Lure of the Swamp
Plunder Road
1956 Operation Cicero (TV film)
1955 Sudden Danger

TV seriály

1973 Poker d'As (TV seriál)
Témoignages (TV seriál)
1955 The 20th Century-Fox Hour (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

1968 Noc následujícího dne
1962 Okamžik rozhodnutí
1960 3rd Voice, The

TV seriály

1973 Poker d'As (TV seriál)

Producentská filmografie

Střihačská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace