foto

Arend Agthe

  • nar. 19.2.1949 (69 let)
    Rastede, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Arend Agthe (1949) je scenárista, režisér a producent. Od literatury, divadla a satiry se dostal ke spolurealizaci komediálních projektů a filmů. Ve spolupráci s TV se věnoval tvorbě pro děti a mládež, později natáčel krimi snímky a dramata. Debutoval úspěšným celovečerním snímkem Dobrodružství na řece (Dobrodružství na řece, 1984). Ve stejném žánru dále režíroval díla Sokolí léto (Der Sommer des Falken, 1988), Zázračná léta (Wunderjahre, 1991) či Karakum (1993).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2015 Zachraňte Raffiho!
2008 O Šípkové Růžence (TV film)
2006 Místo činu - Vražda v městské tržnici (TV film)
2005 Tatort - Bienzle und der Feuerteufel (TV film)
Vyznání lásky (TV film)
2002 Wolffs Revier: Sport ist Mord (TV film)
1994 Karakum
1992 Zázračná léta (TV film)
1988 Sommer des Falken, Der
1985 Küken für Kairo
1984 Dobrodružná plavba se slepicí

TV seriály

2011 Siebenstein Mini (TV seriál)
1998 Kobra 11 (TV seriál)
Krátký oddech (S02E18)
Shnilá jablka (S02E17)
1997 Einsatz Hamburg Süd (TV seriál)
Pobřežní stráž (TV seriál)
1996 Flotter Dreier, Ein (TV seriál)
1993 Její vrazi (TV seriál)
1992 Schloß Hohenstein - Irrwege zum Glück (TV seriál)
Wolffův revír (TV seriál)
1988 Siebenstein (TV seriál)
1981 Případ pro dva (TV seriál)

Dokumentární

2013 Über das Meer - Die DDR-Flucht des Erhard Schelter

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Zachraňte Raffiho!
2008 O Šípkové Růžence (TV film)
1994 Karakum
1992 Zázračná léta (TV film)
1988 Sommer des Falken, Der
1985 Küken für Kairo
1984 Dobrodružná plavba se slepicí

TV seriály

2004 SOKO Wismar (TV seriál)
1997 Einsatz Hamburg Süd (TV seriál)
Pobřežní stráž (TV seriál)
1991 Karfunkel (TV seriál)
1988 Siebenstein (TV seriál)

Dokumentární

2013 Über das Meer - Die DDR-Flucht des Erhard Schelter

TV pořady

1981 Löwenzahn (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace