Reklama

Reklama

Místo činu

(seriál)
  • Západní Německo Tatort (více)
Trailer
Západní Německo / Německo / Rakousko / Švýcarsko, (1970–2024), 1891 h 8 min (Minutáž: 56–140 min)

Režie:

Houchang Allahyari, Jochen Bauer, Alexander Adolph (více)

Předloha:

Henning Mankell (kniha), Axel Corti (kniha), Werner Kließ (kniha) (více)

Scénář:

Michael Haneke, Kai Hafemeister, Rainer Boldt, Martin Suter (více)

Kamera:

Frank Lamm, Hagen Bogdanski, Axel Block, Wolfgang Treu, Helge Weindler (více)

Hudba:

Klaus Doldinger, Evžen Illín, Johannes Kobilke, Peer Raben (více)

Hrají:

Klaus J. Behrendt, Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Dietmar Bär, Ulrike Folkerts, Joe Bausch, Andreas Hoppe, Peter Espeloer, Annalena Schmidt (více)
(další profese)

Série(55) / Epizody(1266)

Obsahy(1)

Tatort, neboli Místo činu se v Německu vysílá už od 70. let a je označován za nejoblíbenější a nejdéle vysílanou krimisérii v německy mluvících zemích. Vysílá se pravidelně kažou neděli a garantuje vysokou sledovanost. Každý díl se odehrává v jiném městě, ať už Německa, Rakouska nebo Švýcarska, a kromě soudobých společenských problémů (kriminalita i osobní život detektivů) nabízí pohled i na lokální kolorit (kulturu, architekturu, zvyklosti) daného regionu. (rogue13nasic)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (29)

berg.12

všechny recenze uživatele

Jen pro představu, Šimanského případy zaujímají pouhá 3% z celkového počtu epizod Místa činu. Tatort je naprostý televizní fenomén, který dokázal přestát nejen v konkureci desítek dalších krimisérií, ale do jisté míry žije i z konkurence mezi vlastními, co pár let se měnícími policejními týmy z různých koutů republiky. Kdo si v něm v německy mluvících zemích nezahrál, jakoby nebyl. Funguje jako líheň i důchod zároveň a celý kolos vytváří dojem promyšleného mechanizmu na podporu státní kinematografie. Jestli někdy skončí, tak spolu s ARD, o tom jsem skoro přesvědčen. ()

Peči 

všechny recenze uživatele

Jak tady většina píše - Místo činu je Schimanski a Schimanski je místo činu, aneb tenhle seriál stojí hlavně na hoších s Duisburgu čilia osa Schimanski, Thanner, Henschen, Königsberg a Osman... Jediné co mě mrzí, že představitel Thannera Eberhard Feik umřel tak brzy.. Kromě jiného mohlo být ještě více jejich společně natočených dílů. :( ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

(mluvím pouze o dílech, kde je komisař Schimaski) Naprosto jedinečné a neobvyklé zpracování komisaře, který je schopný ukrást zelináři pomeranč, nebo naprosto zpackat nenápadný průnik do objektu a to ještě velmi trapným způsobem. Vyzdvihuji obrovský humor a nadsázku s jakou je seriál točený. V každém díle je minimálně jedna nenápadná scéna, které mě dokáže překvapit, rozesmát a udivit zároveň. Kdo by neměl rád komisaře, který miluje ženský, pivo currywurst a rychlost? Komisaře, který se liší od lidí, které honí pouze tím, že má odznak (pokud si ho nezapomněl někde v hospodě), který je spravedlivý a svým lidským přístupem dokáže policejní práci přiblížit na snesitelnou úroveň. Komisař, který umí rány i dostávat, ale který má poslední slovo...Za mě a pro mě je Schimanski fenomém, který nastavil laťku tak vysoko, že ji lze jen těžko překonat. Navíc když se nad tím zamyslím, tak si nepamatuji, že by někde před tím v nějakém seriálu byla tak dokonale sehraná parta kriminalistů, mezi kterými chemie opravdu fungovala - je to takový německy Magnum. A nutno poznamenat, že jeho postavou se inspiroval nejeden tvůrce. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tatort je azda najdlhšie vysielaný seriál v európskych končinách, seriál vznikol v roku 1970 a dodnes sa natáčajú nové epizódy ( dokopy 1100 dielov ). V našej televízii bežal od roku 1980 a mal slušnú popularitu. Niektoré zdroje uvádzajú, že na slovenskom okruhu sa vysielalo zopár dielov už v 70-tych rokoch, ale rok som nevypátral. V seriáli sa vystriedalo obrovské množstvo aj významných hercov. ()

Boyolomouc 

všechny recenze uživatele

Německý seriál bych řekl je na stejné urovni jako český! Tak že o ničem. Vše je tak nějak stejné a nekonečné,nezáživné. Tady se sází na občas polonahého Götz George a na to že se chová jako správný policajt.První série jsou vcelku zajímavé ale můsíte bejt asi fandové takového typu seriálu.Mě to vše tak nějak nudilo a další série jsem nedal.Oni němci mají dobré reality show ale seriály moc neumí!A jako fanoušek G.George si raději pustím Poklad na Stříbrném jezeře kde také hrál. ()

Galerie (18 632)

Zajímavosti (16)

  • Při prvním vysílání (8. dubna 2018) vidělo film v Německu 8,37 milionu diváků (ČSFD)
  • Na scénáři spolupracoval také Chiem van Houweninge, představitel seriálové postavy Hänschena. (bo.rec)
  • Točilo se od 7. března do 12. dubna 2017 ve Frankfurtu nad Mohanem. (ČSFD)

Reklama

Reklama