Reklama

Reklama

Patrik Kettner

Patrik Kettner

Biografie

Jeden z nejvýznamnějších tvůrců reklamních znělek a televizního selfpromotion. Za svou více než čtvrtstoletou kariéru v českých i zahraničních komerčních televizích vytvořil a řídil výrobu tisíců image a brandových spotů či programových upoutávek.

Po absolvování průmyslové školy sdělovací techniky v Panské, obor obrazová a zvuková technika, studoval hudební režii na Vyšší škole umění a managementu, zároveň studoval na FAMU obor filmová režie. Na FAMU byl pak odborným asistentem a vedoucím studia na katedře Animované tvorby, obor multimediální režie.

V roce 1999 nastoupil do HBO jako writer-producer, kde jako střihač, režisér a copywriter selfpromotion vytvořil nespočet upoutávek převážně komerčně úspěšných holywoodských blockbusterů.Jeho nejznámějšími jsou kampaně na sérii Bratrstvo neohrožených od producentů Toma Hankse a Stevena Spielberga či filmovou trilogii Pán prstenů od Petera Jacksona.

Po deseti letech v HBO se rozhodl odejít a jako vedoucí selfpromotion stál u zrodu hudební televize MTV v České a Slovenské republice. Nejenže dohlížel na lokalizaci mezinárodní promotion, ale i produkoval domácí upoutávky a stál u zrodu plně bezpáskové výroby a odbavování TV spotů, tehdy první televize v ČR.

Podílel se na výrazném rebrandu filmového kanálu Nova Cinema a za jeho působení v pozici vedoucího selfpromotion Nova Group řídil vznik třech nových TV kanálů.

V roce 2014 jako vedoucí selfpromotion Prima Group a později jako spolumajitel reklamní agentury a televizní postprodukce Department s.r.o. vdechnul život novým třem kanálům z rodiny FTV Prima a kreativně dohlíží na výrobu jejich všech sedmi kanálů.

Je zároveň vyhledávaným tvůrcem kinotrailerů pro české i zahraniční distributory a jako hudební skladatel vytváří hudbu ke znělkám, reklamám a filmovým projektům.

Patrik "robotix" Kettner

Skladatel

Filmy
2020

Daria

Producent

Filmy
2020

Daria

Reklama

Reklama