foto

Asaka Seto

  • nar. 12.12.1976 (43 let)
    Seto, Aiči, Honšú, Japonsko

Biografie

Narozena v prefektuře Aichi, ve městě Seto ve znamení střelce. Její kariéra začala už v roce 1992 filmem WANGAN BAD BOY BLUE. Po menších rolích získá první velkou úlohu roku 1994 v seriálu WE ARE ALL ALONE, seriál má neuvěřitelně vysokou sledovanost, téměř 24%. Přesto Asaka nevzbudí větší zájem filmařů, zůstává v tv sériích ať v menších, nebo větších rolích. V roce 1997 získá větší pozornost publika v komediálně romantickém seriálu NARITA DIVORCE, v seriálu hraje dobře známý herec Abe Hiroshi a další miláček japonského publika – Tsuyoshi Kusanagi. Asaka hraje celou škálu rolí v několika tv sériích, ale svět stříbrného plátna ji vytrvale uniká.

Filmový návrat přišel ve velkém stylu filmem BULLETS OF LOVE z roku 2001. Snímek režíroval Andrew Lau(DAISY, INFERNAL AFFAIRS, YOUNG AND DANGEROUS), toto romantické akční drama bylo natáčeno v Paříži a Hong Kongu. Asaka si zahrála dvojroli, jejím partnerem byl Leon Lai, kterého na ní zjevně zaujal nejen její herecký talent, Asaka se tehdy stala Leonovou přítelkyní. V roce 2002 si zahrála ve drama TRAVAIL. Hrála zde profesionální hráčku a šampiónku klasické asijské strategické hry jménem Shogi (podobná částečně šachům). Ve filmu si zahrál například Shiniya Tsukamoto, Jun Murakami, Mikako Ichikawa. Za svůj výkon získala na filmovém festivalu v Yokohamě cenu pro nejlepší herečku v hlavní roli, což už bylo její šesté ocenění, které v kariéře získala. Ten samý rok hraje v akčně dramatickém tv seriálu THE OTHER SIDE OF MIDNIGHT, který je zpracován dle románu Sidneyho Sheldona. V tomto seriálu účinkuje například mezinárodně známá herečka Koyuki(The Last Samurai, Eragon, Blood The Last Vampire, Kimi Wa Petto, Engine, Alive). Jednu z hlavních mužských rolí si zahrál populární Tamayama Tetsuji (Nana, Casshern, Prisoner, Goemon). O hudbu série se postarala slavná skladatelka Yoko Kanno, dobře známá fanouškům anime.

Po několika sériích přijde v roce 2005 další filmová role. V hororu ONE MISSED CALL 2 má vedlejší roli. Ten samý rok získá hlavní roli v lehce mysteriózní detektivní sériii THE MATRILINEAR FAMILY, po jejím boku hraje například Ryoko Yonekura, Kashii Yu, Morimoto Leo. Další roli má melancholicky laděném lehce romanticko/dramatickém seriálu ON THE SINGLE BED TONIGHT. V sérii účinkuje Okina Megumi, Motoki Masahiro, sympaťák Sasaki Kuranosuke a idol žen Kaname Jun. Ve filmu získá Asaka v roce 2006 roli detektivky Naomi Misaro, v live-action Death Note, vycházející ze stejnojmenné kultovní anime série. Svoji roli si zopakovala ještě jednou v roce 2008 ve filmu L: CHANGE THE WORLD. Ještě předtím v roce 2007 zahraje hlavní roli v drama ze soudního prostředí jménem I JUST DIDN'T DO IT. V tv je Asaka k vidění ten samý rok v sérii LIFE, o rok později si zahraje v seriálu HONEY AND CLOVER, který vychází z mangy i anime série. Pro diváka japonských seriálů je zde k vidění řada známých jmen jako Ikuta Toma, Harada Natsuki, Narimiya Hiroki , Takizawa Naori. V roce 2008 Asaka hraje roli trenérky ve sportovním dramatu DIVE!!

Letos bude k vidění v sérii televize WOWOW CHOSHOKUTEI a v dramaticko-komediální sérii TONARI NO SHIBAFU (A NEIGHBOUR’S LAWN), kde se bude snažit tchýni ukázat, kde je její místo. Inohara Yoshihiko ze skupiny V6 se loni stal manželem Asaky. Asaka má za sebou i dráhu zpěvačky a fotomodelky, propagovala značky jako Kodak, Maybelline New York. Asaka je nadaná herečka. Vzhledově patří nejvýraznějším a nejpěknějším herečkám, co můžete v Japonsku najít. Jednak je vysoká 167 cm, tak že ji hned tak někdo nezastíní. Navíc má krásnou téměř dokonalou klasicky oválnou tvář, kterou zdobí mateřské znaménko usazené těsně pod rty. Doufejme, že si ji filmoví režiséři (nejen) z Asie budou více všímat, protože by bylo škoda, kdyby hrála pouze v seriálech. Asaka Seto má potenciál stát se velkou filmovou hvězdou, nejen díky svému vzhledu, ale i hereckým schopnostem.

Pavel "Vavča" Vaverka

Herecká filmografie

Filmy

2015 ST - Červená a bílá akta
2013 Jôkyô monogatari
2012 Johii Sosakan Hara Maki Ageha (TV film)
2011 Akujotachi no Mesu (TV film)
Rengó kantai širei čókan: Jamamoto Isoroku
2009 Choshokutei (TV film)
2008 Dive !!!
Hana no hokori (TV film)
L: Change the World
Yume wo Kanaeru Zo (TV film)
2007 Ai no Rukeichi (TV film)
Ai no rukeiči
Kaidan
Kayôkyoku dayo jinsei wa
2006 Hei ye
Last Summer Vacation (TV film)
Soredemo boku wa yattenai
Zápisník smrti
2005 2/2
Ooku (TV film)
Zmeškaný hovor II
2004 Nin x nin: Nindža Hattori-kun – the Movie
2003 Tengoku no Daisuke e (TV film)
2001 Bu si qing mi
Travail
1999 Naniwa Kinyudo 4 (TV film)
1997 Boku ga boku de aru tameni (TV film)
シャ乱Qの演歌の花道
1995 Dai shitsuren
Nozokija
1992 Wangan Bad Boy Blue

TV seriály

2018 Kimi ga kokoro ni sumicuita (TV seriál)
2017 Onna no Naka ni Iru Tanin (TV seriál)
2014 ST aka to širo no sósa fairu (TV seriál)
2012 Tokyo Airport: Tōkyō Kūkō Kansei Hoanbu (TV seriál)
2009 Tonari no Shibafu (TV seriál)
2008 Med a čtyřlístek (TV seriál)
2007 Raifu (TV seriál)
2005 Konya hitori no Beddo de (TV seriál)
Njokei kazoku (TV seriál)
2004 Ooku Dai-isho (TV seriál)
2003 Necurecuteki čúka hanten (TV seriál)
Shin Yonigeya Honpo (TV seriál)
2002 Kaidan hyaku monogatari (TV seriál)
Mayonaka wa betsu no kao (TV seriál)
2001 Sayônara, Ozu-sensei (TV seriál)
2000 Saimin (TV seriál)
1999 P.S. Genki desu, Shunpei (TV seriál)
1998 Boy Hunt (TV seriál)
Kamisan Nanka Kowakunai (TV seriál)
1997 Narita Rikon (TV seriál)
1996 Age 35 Koishikute (TV seriál)
1995 Owaranai Natsu (TV seriál)
1994 Kimi to Ita Natsu (TV seriál)
Sweet Home (TV seriál)
Tókjó daigaku monogatari (TV seriál)
1993 Mo Namida wa Misenai (TV seriál)
素晴らしきかな人生 (TV seriál)

Host

TV pořady

1982 Waratte iitomo! (TV pořad)