foto

Valerija Gaj Germanika

  • nar. 1.3.1984 (37 let)
    Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Valerija Gaj Germaniková (1984, Moskva) dokončila v roce 2005 studia na Filmové a televizní škole Internews. Natočila několik dokumentů: Sjostry (Sestry, 2005), Děvočki (Dívky, 2005), Malčiki (Chlapci, 2006) a Děň rožděnija infanty (Narozeniny infantky, 2007). Její celovečerní hraný debut Všichni umřou, jen já ne byl uveden v rámci Týdne kritiky na loňském festivalu v Cannes, kde získal dvě ocenění.

44. MFF K. Vary 2009

Režijní filmografie

Filmy

2018 Myslennyj volk
2014 Da i da
2008 Všichni umřou, jen já ne

TV seriály

2018 Bonus (TV seriál)
2010 Škola (TV seriál)

Dokumentární

2007 Děň rožděnija infanty
2005 Děvočki
Sjostry

Herecká filmografie

Filmy

2012 Entropija
2011 Gromozeka

Střihačská filmografie

Dokumentární

2005 Děvočki

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2005 Děvočki

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2007 Děň rožděnija infanty