Reklama

Reklama

Dan Clark

Dan Clark

nar. 03.07.1976 (47 let)
England, Velká Británie

Biografie

Britský herec, komik, scenárista a režisér Dan Clark se narodil před 33 lety v Londýně. Svoji uměleckou všestrannost využívá beze zbytku a často účinkuje v projektech, které si sám napsal a často i zrežíroval. Řadí se tak ke škole všestranných britských televizních komiků jako je Richard Ayoade (Moss z IT Crowd) nebo Christopher Morris.

Poprvé se v televizi objevil v epizodě kultovního ONLY FOOLS AND HORSES v roce 1996. Dlouho poté se mu nedařilo získat roli, ve které by se udržel déle než jednu epizodu. Až v roce 2002 byla v televizi uvedena série THE ESTATE AGENTS, na které se Dan Clark podílel i scenáristicky. Série pojednávala o realitních agentech, kteří jsou naprosto nekompetentní a neschopní. Sám Dan zde předvedl první variaci na v následujících letech vybroušenou postavu trochu asociálního povaleče, který se rád opíjí a intimně sbližuje se ženami. Po šesti epizodách, tedy jediné sezóně, byl seriál ukončen a Dan se vrhl na další, nepříliš kvalitní seriál MAD ABOUT ALICE, jenže ten byl taktéž po 6-ti epizodách zrušen.

Dan se proto vrátil k epizodním rolím v úspěšnějších sériích, jako byl seriál MOJE RODINA nebo THE MIGHTY BOOSH. V roce 2006 se dostal k roli v sérii THE COMPLETE GUIDE TO PARENTING a díky docela povedenému výkonu si vysloužil šanci k natáčení vlastních skečů. Tak vznikly DAN CLARK´S GUIDE TO WORKING a DAN CLARK´S GUIDE TO DATING, než mělo velký úspěch. Dan zde předváděl variace na témata typu "5 věcí, které byste neměli říkat na prvním rande". Tyto seznamy, které by Danovo alter ego Don neměl dělat byly poté převedeny do plnohodnotného seriálu, jež známe pod názvem HOW NOT TO LIVE YOUR LIFE, ve kterém se do domu zděděném po právě zesnulé babičce nastěhuje povaleč Don Danbury a protože musí splácet nájemné, pořídí si spolubydlícího, krásnou Abby, do které se okamžitě zamiluje. Jenže Abby má přítele, který Dona nemůže vystát. Tuto trojici ještě doplňuje podivný sluha Eddie Singh, který se staral o Donovu babičku a nyní se zadarmo bude starat i o Dona. Tento seriál má za sebou 2 veleúspěšné sezóny a nyní mu byla přiklepnuta 3 série, která se začne točit v roce 2010.

Richard "Rssa" Maschtowský

Herec

Scenárista

Režisér

Filmy
2023

A Kind of Kidnapping

2007

Dan Clark's Guide to Working (TV film)

Seriály
2008

Jak nežít svůj život

 

Rozchod (S01E07)

 

Jaký otec, takový Don (S01E06)

 

Pařba s mládeží (S01E05)

  více epizod (3)
2007

Jak nežít svůj život

 

Pilot (S01E01)

Krátkometrážní
2018

Diane's New Boyfriend

Producent

Krátkometrážní
2018

Diane's New Boyfriend

Reklama

Reklama