foto

Maciej Pieprzyca

  • nar. 5.5.1964 (55 let)
    Katowice, Polsko

Biografie

Maciej Pieprzyca (1964) je scenárista a režisér. Absolvoval politologii a žurnalistiku na Slezské univerzitě, scenáristiku a režii vystudoval na filmových školách v Lodži a v Katovicích. Nejprve se věnoval dokumentaristice, poté pro TV natočil snímky Inferno (2001), Slavnost svaté Barbory (Babórka, 2005) či Kriminálníci. Slezská mise (Kryminalni. Misja Śląska, 2006). Realizoval také seriály. Celovečerním debutem se pak stal film Třísky (Drzazgi, 2008).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2019 Ikar. Legenda Mietka Kosza
2016 Jsem vrah
2013 Život je úžasný
2008 Drzazgi
2006 Kryminalni. misja slaska (TV film)
2001 Inferno (TV film)

TV seriály

2018 Kruk. Szepty słychać po zmroku (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2015 Prokurator (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (5)
2004 Kryminalni (TV seriál)
1999 Na dobre i na złe (TV seriál)

Dokumentární

1998 Jestem morderca... (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Ikar. Legenda Mietka Kosza
2016 Jsem vrah
2013 Život je úžasný
2008 Drzazgi

Dokumentární

1998 Jestem morderca... (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace