foto

Mani Haghighi

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mani Haghighi (1969, Teherán) pochází z umělecké rodiny: je vnukem íránského scenáristy a režiséra Eberahima Golestana a synem kameramana Nemata Haghighiho a kostýmní výtvarnice Lili Golestanové. Studoval v Kanadě (filozofii na McGill University a University of Guelph, kulturu na Trent University). V roce 2003 debutoval vztahovým dramatem Abadan. O tři roky později následovalo absurdní podobenství podle námětu Abbase Kiarostamiho Lidé při práci (Kargaran mashghoole karand), uvedené v Jiném pohledu na MFF KV 2006, a vztahové drama Canaan (2008). Podílel se na scénáři ceněného dramatu Asghara Farhadiho Ve středu bude ohňostroj (Chaharshanbe-soori, 2006).

47. MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2017 Negar
2016 50 Kilo Albaloo
2014 Melbourne
2012 Skromné pohoštění
2009 O Elly

Dokumentární

2015 Gohar Kheirandish a Filmography - a.z.

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace