foto

Pekka Karjalainen

  • nar. 1961

Biografie

Pekka Karjalainen, filmový režisér a zvukař, vystudoval katedru filmu na Helsinské univerzitě umění a designu (UIAH). Jako mistr zvuku spolupracoval na desítkách filmů. Debutoval celovečerním snímkem Hysterie (Hysteria, 1993), který mu přinesl celosvětový respekt. Z bohaté filmové i TV tvorby připomeňme Já, řeky a lesy (Minä, joki ja metsä, 2000), Beatlehem (2003) či Jackpot (Kummelin jackpot, 2006).

Zdroj: Film Festival Zlín

Zvukařská filmografie

Filmy

2018 Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja
2017 Napapiirin sankarit 3
2016 Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus
Todella kiihottavaa
2015 Hevisaurus-elokuva
Naše příběhy
2014 Kummeli V
2013 Rölli ja kultainen avain
2012 Index lásky
2011 Circle
Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri
2010 Largo
Sukunsa viimeinen
Zasloužím si respekt
2008 Älä unta nää (TV film)
2007 Sooloilua
2006 Kainuulaisia
2005 Den stora resan
Slib
Volba
2004 Arvon veli (TV film)
2003 Beatlehem (TV film)
Eila
Potretti
Vertebra
Vieraalla maalla
2002 Myyrän aarre
Nimed marmortahvlil
Umur
2001 Kyytiä Moosekselle
Minä ja Morrison
Řeka
2000 Hylätyt talot, autiot pihat
Laina-aika
Lakeuden kutsu
Oikeus ja kohtuus
Pako punaisten päämajasta (TV film)
1999 Häjyt
Silmä silmästä
1998 Hiekkamorsian
Minäkin rakastan sinua (TV film)
Polykačka ohně
Siivouspäivä
1997 Kummeli kultakuume
Sairaan kaunis maailma
1996 Pastoraali
1995 Mannen utan ansikte
Stav ohrožení
Yemanján tyttäret
1994 Aapo
Anita
Iron Horsemen
Rosa Was Here
Vääpeli Körmy - Taisteluni
1993 Goodbye Gibraltar
Hranice smrti
Hysteria
P(l)ain Truth
1992 Kim byl Joe Luis?
Missä tukkani on?
Töpärin kingi (TV film)
Vääpeli Körmy ja etelän hetelmät
1991 Ei rakkautta kiitos
Sukellus
Vääpeli Körmy ja vetenalaiset vehkeet
1990 Alaska (studentský film)
Lehmännahkatakki
Puomimies rakastuu (studentský film)
Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva
1989 Eksyneet ruusut (studentský film)
Maa (studentský film)
Portinvartija (studentský film)
Prinsessa ja veli (studentský film)
1988 Päivä vain (studentský film)
Siat
Tangokuningas ei aterioi (studentský film)
1987 Cafe Incognito (studentský film)

TV seriály

2002 Pidetään yhtä (TV seriál)
1998 Enkeleitä ja pikkupiruja (TV seriál)
Rieku ja Raiku (TV seriál)
1991 Edessä lupaava tulevaisuus (TV seriál)
Isänmaan kaikuja (TV seriál)

Dokumentární

2018 Tammisunnuntai 1918
2016 Oi Suomi
2011 12 näkökulmaa
2010 Rudolf Koivu - Satua koko elämä?
2009 Maan muisti
2007 Muybridge
Voikkaa
2005 Valoa päähän
2004 Valtio vapauden vei
1999 52 kilometriä Kuhmosta mehtään (TV film)
1997 Onneksi on runo
Vedenalainen Islanti
1995 Kaupunkisinfonia (studentský film)
1994 Uskon vasta kun pää näkyy
1991 Daddy and the Muscle Academy
Rytmi
1990 Lauluja Suomesta (studentský film)
Näin Suomessa. Rakennemuutos (studentský film)

Skladatelská filmografie

Filmy

2010 Zasloužím si respekt
2005 Den stora resan
2004 Arvon veli (TV film)
2003 Potretti
Vertebra
Vieraalla maalla
2002 Umur
2001 Kyytiä Moosekselle
Perinteinen 60 km (studentský film)
2000 Lakeuden kutsu
Minä, joki ja metsä (TV film)
1999 Silmä silmästä
1998 Minäkin rakastan sinua (TV film)
Siivouspäivä
Viola (TV film)
1996 Pastoraali
1995 13. kesä (studentský film)
Ruuvimies (TV film)
1994 Aapo
Punainen vaate (studentský film)
Rosa Was Here
1993 Hysteria
1990 Lehmännahkatakki
Puomimies rakastuu (studentský film)
Tulisuudelma (studentský film)
1989 Prinsessa ja veli (studentský film)
1988 Alison (studentský film)

TV seriály

2008 Maleena (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Lehmän vuosi (TV seriál)
Varsanjalka (S02E06)
Linnut (S02E05)
Pitkä kierros (S02E04)
další epizody (6)
2004 Rajametsän tarinoita (TV seriál)
2001 Seitsemän (TV seriál)
Lunastus (E12)
Mebunat (E11)
Jakso 10: Kysymys elämästä ja kuolemasta (E10)
další epizody (12)

Dokumentární

2007 Huuto tuuleen
2005 Valoa päähän
2004 Valtio vapauden vei
1999 52 kilometriä Kuhmosta mehtään (TV film)
1997 Onneksi on runo
Vedenalainen Islanti
1994 Uskon vasta kun pää näkyy
1990 Lauluja Suomesta (studentský film)
1989 Valkoinen varjo

Režijní filmografie

Filmy

2015 Hevisaurus-elokuva
2011 Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri
2010 Zasloužím si respekt
2006 Kummelin jackpot
2003 Beatlehem (TV film)
2002 Liekki (TV film)
2000 Minä, joki ja metsä (TV film)
1998 Minäkin rakastan sinua (TV film)
1996 Pastoraali
1993 Hysteria
1988 Alison (studentský film)

Dokumentární

1997 Onneksi on runo
1991 Rytmi

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Hevisaurus-elokuva
2010 Zasloužím si respekt
2000 Minä, joki ja metsä (TV film)
1998 Minäkin rakastan sinua (TV film)
1996 Pastoraali
1993 Hysteria
1988 Alison (studentský film)
1986 Pluus (TV film)

Dokumentární

1997 Onneksi on runo
1994 Uskon vasta kun pää näkyy
1991 Rytmi

Herecká filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2000 Minä, joki ja metsä (TV film)

Dokumentární

2004 Valtio vapauden vei

Střihačská filmografie

Filmy

2000 Minä, joki ja metsä (TV film)
1990 Puistoja

Host

TV pořady

2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad)
2002 Jussi Gaala 2002 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace