foto

Kristýna Bartošová

  • nar. 14.9.1985 (34 let)
    Ivančice, Československo

Biografie

Studentka katedry dokumentární tvorby FAMU dosud vytvořila pouze řadu krátkometrážních snímků v rámci studia. Podílela se na kolektivním díle skupiny dokumentaristů Film jako Brno (2011). Její studentský snímek Pod lampou je tma (2012), o napětí mezi Romy a bílou většinou ve městě u Hradce Králové, byl nominován na Cenu Pavla Kouteckého. Broučci (2011) sledují blokádu kácení stromů na Šumavě. 

Její film Insomnia (2015) získal na festivalu tanečních filmů Screen Motion Festival v Londýně Hlavní cenu poroty. Dlouhodobě spolupracuje s čerstvou držitelkou Ceny Jindřicha Chalupeckého Barborou Kleinhamplovou, jejich společný film Důvěryhodný vztah (2014) získal Hlavní cenu poroty i diváckou cenu na festivalu PAF v Olomouci. Momentálně studuje na AVU v ateliéru nových médií Tomáše Svobody.

Masterfilm s.r.o.

Režijní filmografie

Filmy

2015 Insomnia (studentský film)
2013 Split Structure (studentský film)
2012 Shit happens (studentský film)

Dokumentární

2015 Nebezpečný svět Rajka Dolečka
Nenávist
2012 Pod lampou je tma (studentský film)
2011 Broučci (studentský film)
Film jako Brno (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Split Structure (studentský film)

Dokumentární

2015 Nebezpečný svět Rajka Dolečka

Střihačská filmografie

Filmy

2013 Split Structure (studentský film)

Dokumentární

2011 Film jako Brno (studentský film)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2015 Nebezpečný svět Rajka Dolečka

Herecká filmografie

Dokumentární

2015 Nebezpečný svět Rajka Dolečka

Producentská filmografie

Dokumentární

2015 Nenávist