foto

Kenneth Connor

  • nar. 6.6.1918
    Islington, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • zem. 28.11.1993 (75 let)
    Harrow, Middlesex, Anglie, Velká Británie

Biografie

Kenneth Connor se narodil dne šestého června roku 1918 v Islingtonu v Londýně v Anglii a zemřel dne dvacátého osmého listopadu roku 1993. Byl to stand-up komik, radiový hlasatel a moderátor, komik a herec.

Kenneth Connor měl již od útlého dětství předpoklady k tomu stát se hercem. Zpočátku mu k tomu pomáhal jeho otec, avšak po jedenácti letech ho předčil natolik, že začal navštěvovat Central School of Speech and Drama, kde dokonce získal i nějakou tu zlatou medaili v soutěžích. Svůj debut si tak zažil již v osmnácti letech a to v The Boy David v His Majesty's Theatre v Londýně.

Poté nastalo poněkud složité období, kdy skákal od jedné věci ke druhé. Během války se jeho herecká kariéra přerušila, protože vstoupil do armády, a proto se nikde moc nijak neangažoval. Zvrat nastal až v roce 1947, kdy odešel k Old Vic Company. Zde však strávil pouze rok, a proto stojí za zmínku snad jen to, že hrál v The Government Inspector. Pak přešel do rádia, kde účinkoval v Ray's a Laugh.

Zpátky se do víru herectví jako takového vrátil rokem 1949. Objevil se tak třeba v Carry On Teacher, The Goon Show, Idiot Weekly, nebo A Show Called Fred. U nás vstoupil do povědomí, ale až mnohem později a to především díky populárnímu britskému seriálu z roku 1982 'Allo 'Allo!, kde zůstal až do posledního dílu.

Proto si také většina dnes pamatuje jako věčně vystrašeného, avšak paradoxně odvážného, šlechetného a především majetného majitele pohřebního ústavu, nápadníka Renného ženy Edith a spolupracovníka odboje messié Alfonse.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

1989 Norbert Smith, a Life (TV film)
1985 Remember the Lambeth Walk
1982 East Lynne (TV film)
1980 Frankie Howerd Reveals All (TV film)
1978 Carry On Emmannuelle
1976 Carry On England
1975 Carry On Behind
1974 Carry On Dick
1973 Carry On Christmas (TV film)
Carry On Girls
1972 Carry On Abroad
Carry On Christmas: Carry On Stuffing (TV film)
Carry On Matron
1971 Carry On Henry
1970 Carry On Again Christmas (TV film)
Carry On Up the Jungle
1969 Kapitán Nemo a podmořské město
Kouzelný Kristián
1967 Cuckoo Patrol
Danny the Dragon
1965 Do Be Careful Boys
Gonks Go Beat
1964 Carry On Cleo
Ninety Years On (TV film)
1963 Carry On Cabby
1962 Carry On Cruising
1961 Carry On Regardless
Dentist on the Job
His and Hers
Nearly a Nasty Accident
Watch Your Stern
Weekend with Lulu, A
What a Carve Up!
1960 Carry On, Constable
Dentist in the Chair
1959 Carry On Nurse
Carry On Teacher
Make Mine a Million
1958 Carry On Sergeant
Davy
1957 Pantomania: Babes in the Wood (TV film)
1955 Pět lupičů a stará dáma
1954 Stage by Stage: The Relapse or, Virtue in Danger (TV film)
The Black Rider
1953 Marilyn
There Was a Young Lady
1952 Miss Robin Hood
1951 The Boy with a Cart (TV film)
1950 Don't Say Die
1940 Poison Pen

TV seriály

1994 Vzpomínky Sherlocka Holmese (TV seriál)
Rudý kruh (E04)
1992 Haló, haló! (TV seriál)
Konec války (S09E06)
Golfový klub (S09E05)
Rybářská přehlídka (S09E04)
další epizody (13)
1991 Haló, haló! (TV seriál)
Těhotenství (S07E11)
Cikáni (S07E10)
Zmrzlina (S07E09)
další epizody (10)
1989 Haló, haló! (TV seriál)
Létající postel (S06E08)
Fanny se vdává (S06E07)
Plot (S06E06)
další epizody (12)
1988 Haló, haló! (TV seriál)
Nášlapné miny (S05E17)
Nemocnice (S05E16)
Falešné peníze (S05E15)
další epizody (15)
1987 Černá zmije (TV seriál)
Sen a senilita (S03E04)
Haló, haló! (TV seriál)
Raketová tchyně (S04E06)
Salám v kalhotech (S04E05)
Létající jeptiška (S04E04)
další epizody (6)
1986 Haló, haló! (TV seriál)
Gruber v ráži (S03E02)
Ukradený salám (S03E01)
1985 Haló, haló! (TV seriál)
Pomsta Herr Flicka (S02E06)
Souboj (S02E05)
Rychle a stylově (S02E04)
1984 Haló, haló! (TV seriál)
Pohřeb (S01E06)
1981 That's My Boy (TV seriál)
1980 Hi-de-hi! (TV seriál)
1976 Rentaghost (TV seriál)
1975 Carry On Laughing! (TV seriál)
1970 On the House (TV seriál)
1968 According to Dora (TV seriál)
1966 Room at the Bottom (TV seriál)
1960 Four Feather Falls (TV seriál)
1958 A Christmas Night with the Stars (TV seriál)
1957 Torchy, the Battery Boy (TV seriál)
1956 Idiot Weekly, Price 2d, The (TV seriál)
Show Called Fred, A (TV seriál)

Dokumentární

2008 Blackadder Exclusive: The Whole Rotten Saga (TV film)
1996 Very Best of Sid James, The - a.z.
1977 To See Such Fun
1973 What a Carry On! (TV film)

Host

TV pořady

1969 Jokers Wild (TV pořad)
1955 The Ted Ray Show (TV pořad)