Reklama

Reklama

Marie-Hélène Arnaud

Marie-Hélène Arnaud

nar. 24.09.1934
Montmorency, Francie

zem. 06.10.1986 (52 let)
Paříž, Île de France, Francie

Biografie

Marie-Hélène Arnaud byla především slavnou modelkou, a i když se objevila jen ve čtyřech francouzských filmech, dobře ji mohou znát i naši diváci. Narodila se na pařížském předměstí a v modelingu se začala uplatňovat již v době dospívání, v padesátých letech její půvabná tvář zdobila titulní stránky legendárních časopisů jako Elle nebo Vogue. Nádech exkluzivity nabrala její spolupráce se slavnou návrhářkou Coco Chanel, jejíž modely s úspěchem předváděla řadu let.

Před kamerou se Marie-Hélène Arnaud začala objevovat v návaznosti na svou hlavní profesi modelky, poprvé to byl film PAŘÍŽSKÉ MANEKÝNY (Mannequins de Paris, 1956), režisér tohoto filmu André Hunebelle jí pak poskytl větší příležitost rozmazlené studentky Catherine Royer, která se těžko smiřuje s internátním prostředím pařížské školy (GYMNAZISTKY – Les collégiennes, 1957). Marie-Hélène Arnaud se mezitím stala pravidelnou návštěvnicí v proslulé luxusní restauraci Maxim’s a v bezejmenné epizodě dívky u Maxima se mihla i v americkém muzikálu GIGI (1958), který se natáčel v Paříži.

Čeští diváci se s Marie-Hélène Arnaud mohli seznámit v roli Fantomasovy asistentky Lady Belthamové ve filmu FANTOMAS (Fantômas, 1964). Jako modelka mezitím sklízela úspěchy i v mezinárodním měřítku, později si založila i vlastní modelingovou agenturu. Ona sama se naposledy zviditelňovala koncem šedesátých let, později se držela v ústraní. Zemřela v Paříži 6. října 1986 ve věku 52 let. Údajně přirozenou smrtí, řada zdrojů ovšem vzhledem k nízkému věku dodnes spekuluje o příčinách jejího úmrtí.

Pavel "argenson" Vlach

Herečka

Reklama

Reklama