Reklama

Reklama

Filip Jáša

Filip Jáša

Biografie

Narodil se v Českých Budějovicích, kde v mládí vystřídal spoustu sportů. Dlouho závodil na kajaku na divoké vodě, 6 let hrál hokej, věnoval se i volejbalu a basketbalu. Jakoby nemohl u jednoho sportu vydržet. Věnoval se tanci, akrobacii a bojovému umění, na gymplu ho chytla vysokohorská turistika, lezení po skalách, snowboarding, skateboard, skialpynismus nebo surf. Rok aktivně jezdil na koni. Během svého mládí se naučil hrát na kytaru a na banjo.

Filip Jáša hledal své místo, proto vystřídal tolik zájmů a nakonec je všechny uplatnil v divadle. Roku 2017 nastoupil na pražskou DAMU do ročníku Jana Buriana, Evy Salzmannové, Michala Dočekala a Ondřeje Vetchého. Dostudoval roku 2021 a hned dostal angažmá v libereckém Divadle F. X. Šaldy. V Praze hostuje v Městských divadlech pražských („Roberto Zucco“), hrál v imerzivním divadle na Pomezí, dále se souborem Ductus Deferens ve Švandově divadle („Cestopissing“, „KARAMELOUN“).V Liberci vystupuje v divadelní kapele NE-klišé. V létě ho můžeme vidět na otáčivém hledišti v Českém Krumlově.

Filip Jáša natáčel mnoho studentských filmů, má za sebou hodiny kamerového herectví na DAMU. Během studií hrál v seriálu Jakub Krčín, který bohužel nebyl nikdy dotočený a po škole natáčel s Lucií Bělohradskou Příběh se štěnicí pro Českou televizi.

Filip "jasafi" Jáša

Herec

Filmy
2023

Případ se štěnicí (TV film)

Reklama

Reklama