Reklama

Reklama

Josef Šimek

Josef Šimek

nar. 04.09.1941
Praha, Protektorát Čechy a Morava

zem. 08.01.2000 (58 let)
Praha, Československo

Biografie

Josef Šimek byl zakládající člen skupiny Greenhorns a známý pražský výtvarník. V pražském beatovém klubu Olympic proběhlo první neúspěšné vystoupení trampské skupiny z osady Hejkalů ve složení Josef Šimek, Jan Vyčítal a Marko Čermák. Od roku 1966 skupina pod názvem Greenhorns vystupuje pravidelně týdně v „Camp clubu“ a po získání Porty v Ústí nad Labem v letech 1967 a 1968 se stává jednou z nejznámějších country kapel v tehdejším Československu.

Josef Šimek byl v kapele zpěvákem, kytaristou, hráčem na mandolínu a také na dobro. S Greenhorns vystupoval od počátku jejich počátků až do roku 1980, kdy mu lékaři diagnostikovali nádor na mozku a po operaci již nemohl aktivně koncertovat. Jeho kresby se objevily na několika přebalech greenhornských alb, na kterých také jako host vystupoval.

Zemřel v nedožitých 59 letech. Mezi jeho nejznámější písničky patří: „Frankie a Johnny“, „Když náš táta hrál“, „T jak Texas“, „Na Vánoce ráno“, „Zlaté dny“, „Zbyl mi jen tvůj mokasín“, „Abilene“, „Mistře Buriane, díky za ten svět“, „Zatracenej život“, „John Hardy“, „Casey Jones“, „Rok 1849“ a další.

zdeněk "curil" bořil

Host

Herec

Reklama

Reklama