foto

Tauno Palo

  • nar. 25.10.1908
    Hämeenlinna, Finské velkoknížectví, Ruské impérium
  • zem. 24.5.1982 (73 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

2011 Hella W - a.z.
1999 Sokkotanssi - a.z.
1975 Kuolleista herännyt (TV film)
Se mukava hassu sana (TV film)
1974 Villisorsa (TV film)
1969 Kustaa Vaasa (TV film)
1967 Ihmisiä elämän pohjalla (divadelní záznam)
Teatterituokio: Pyhän Patrikin päivä eli Luutnantin keinot (TV film)
1966 Iso keikka (TV film)
Mies joka oli syntynyt hirtettäväksi (TV film)
1965 Purasen häät (TV film)
Woyzeck (TV film)
1964 Miten haluatte (TV film)
1963 Omena putoaa (TV film)
Viktoria ja hänen husaarinsa (TV film)
1962 Kettu ja viinirypäleet (TV film)
1961 Kauppamatkustajan kuolema (TV film)
Tulipunainen kyyhkynen
1960 Kuolemantanssi (TV film)
Nina ja Erik
1959 Kovaa peliä Pohjolassa
1958 Mies tältä tähdeltä
Už nikdy nebude zítra
1957 Kuriton sukupolvi
Niskavuori taistelee
Risti ja liekki
1956 Ratkaisun päivät
1955 Isän vanha ja uusi
Kunniankukko
Neiti talonmies
Neznámý voják
Nukkekauppias ja kaunis Lilith
1954 Hilman päivät
Kasarmin tytär
Kunnioittaen
Niskavuoren Aarne
1953 Hilja, maitotyttö
Kolmiapila
Maailman kaunein tyttö
Se alkoi sateessa
1952 Hän tuli ikkunasta
Omena putoaa
Silmät hämärässä
1951 Huolien teillä
Tukkijoella
Ylijäämänainen
1950 Amor hoi!
Härmästä poikia kymmenen
1949 Kanavan laidalla
Professori Masa
Rosvo Roope
1948 Laitakaupungin laulu
Laulava sydän
1947 Koskenkylän laulu
Pimeänpirtin hävitys
1946 Loviisa, Niskavuoren nuori emäntä
Menneisyyden varjo
Viikon tyttö
1945 Kolmastoista koputus
1944 "Herra ja ylhäisyys"
Vaivaisukon morsian
1943 Valkoiset ruusut
1942 Avioliittoyhtiö
Onni pyörii
Puck
1941 Kaivopuiston kaunis Regina
Onnellinen ministeri
Tulákův valčík
1940 Aatamin puvussa... ja vähän Eevankin
Melodie mládí
Serenaadi sotatorvella
Suotorpan tyttö
1939 Eteenpäin - elämään
Helmikuun manifesti
Jumalan tuomio
1938 Jääkärin morsian
Niskavuoren naiset
1937 Děvče z venkova
Koskenlaskijan morsian
1936 Mieheke
Vaimoke
1935 Kaikki rakastavat
1934 Helsingin kuuluisin liikemies
1932 Kuisma ja Helinä
1931 Jääkärin morsian

TV seriály

1966 Tullaan tutuiksi (TV seriál)

Dokumentární

2014 Nyt uutta Suomessa! - Suomalaisen mainonnan historia (TV seriál) - a.z.
Savupiippu - a.z.
2008 Helsinki, ikuisesti - a.z.
1997 Nyrkin ja hellan välissä - a.z.
1981 Tauno Palo (TV film)
1973 Elän tätä päivää - lähikuva näyttelijä Tauno Palosta (TV film)
1953 Valtion arpajaisobligaatiolaina 1953
1951 Näin syntyi nykypäivä... 1900-1950
1937 Vaalan kamerat pyörivät

Host

TV pořady

2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad)
2004 Ikimuistoinen (TV pořad)
1968 Sinbad (TV pořad)
1967 Itsenäisyyspäivän vastaanotto Tasavallan presidentin linnassa (TV pořad)
Tulipahan tehtyä (TV pořad)
1965 Ilmasilta (TV pořad)
Sanotaan se suudelmasta (TV pořad)
1964 Jouluvene - tähtiparaati (TV pořad)
1963 Kohtalokkaat hetket (TV pořad)
1957 TV-veikkaus (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky