foto

Irma Junnilainen

  • nar. 27.6.1951 (68 let)
    Oulu, Finsko

Biografie

Irma Junnilainen je vítězkou ceny Jussi Award za nejlepší ženský herecký výkon, kterou obdržela v roce 1992 za roli ve filmu Viiva Vinita (r. Timo Linnasalo). Také se objevila v bezpočtu divadelních rolí.

Film Europe

Herecká filmografie

Filmy

2010 Princezna
2007 Antiikkieno
Elää, olla olemassa (studentský film)
2006 Unna a Nuuk
2005 Elli (TV film)
2003 Vieraalla maalla
2000 Pelon maantiede
1999 Downhill City
Lapinpoika (TV film)
1997 Eläinten päivä (TV film)
Hyvän tekijät
1995 Potti (TV film)
1994 Drž si šátek, Tatjano
Hiljaiset laulut (TV film)
Koiravarkaat
1992 Pilkkuja ja pikkuhousuja
1991 Viiva Vinita
1984 Tohvelisankarin rouva (TV film)
1977 Ottakaa varas kiinni!
To člověku úplně stačí
1975 Kuolleista herännyt (TV film)

TV seriály

2005 Yövuoro (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2004 Rajametsän tarinoita (TV seriál)
2003 Kuumia aaltoja (TV seriál)
Tie Eedeniin (TV seriál)
2002 Kylmäverisesti sinun (TV seriál)
Ikuisesti sinun (S02E02)
1999 Trasselirakastaja (TV seriál)
1995 Bongari (TV seriál)
Ei suulas linnuksi (E07)
1992 Pari sanaa lemmestä (TV seriál)
1991 Tiina (TV seriál)
Episode 2 (E02)
1990 Rivitaloelämää (TV seriál)
Köyhyysloukussa (E10)
1975 Siunattu hulluus (TV seriál)

Dokumentární

2008 Erikoisia tapauksia
1989 Rajamaa

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky