foto

Lele Marchitelli

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Daniele Marchitelli, častěji známý jako Lele Marchitelli, narozený 12. ledna 1955 v Římě je italský muzikant a skladatel. Vystudoval hru na kytaru a sám se naučil hrát na basu. V letech 1976 a 1977 byl členem kapely Americanta. V sedmdesátých a osmdesátých letech spolupracoval na albu Maria Carta a Carlo Siliotto jako basista, byl také členem skupiny Gramigna.

Od roku 1984 začal Marchitelli skládat hudbu nejdříve k reklamám a později k filmům a seriálům. Jeho nejúspěšnější soundtracky jsou k filmům Velká nádhera, Sólista a hlavně k seriálu Mladý papež režiséra Paola Sorrentina.

Lele Marchitelli byl nominován na Golden Globes za nejlepší filmovou hudbu k filmu Velká nádhera a dvakrát na cenu The David di Donatello Award.

hekla

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Loro
2015 Italian Gangsters
2013 Velká nádhera
2007 Sólista
2006 Quale amore
2003 Můžeme snad za to?
2001 Vzhůru do revoluce!
2000 Segreto del giaguaro, Il
1996 Jsem blázen do blondýny Iris
1992 Volevamo essere gli U2
1987 Il grande Blek
Spettri

TV seriály

2016 Mladý papež (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2017 Spettacolo
2003 Coppi e la dama bianca: un amore controcorrente (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace