foto

Wayne Carpendale

  • nar. 23.3.1977 (44 let)
    Kolín nad Rýnem, Nordrhein-Westfalen, Západní Německo

Biografie

Wayne Carpendale sa narodil 23.3.1977 v nemeckom Kolíne, ako syn speváka Howarda Carpendala. V rokoch 1992 – 1995 bol žiakom internátnej školy v anglickom Buckinghame. Tu prišiel prvýkrát do styku s herectvom – v školskom muzikáli Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, kde si zahral hlavnú úlohu.

Po skončení školy študoval najprv obchodný manažment na WHU (Súkromná vysoká škola obchodu a manažmentu) vo Vallendare a promoval na Westfálskej Wilhelmovej univerzite v nemeckom Münsteri. Jeho záujem o herectvo v ňom ale zostal a počas štúdia bral aj hodiny herectva v Lee Strasberg Theatre Institute v New Yorku.

V januári 2000 sa začala jeho kariéra pred kamerou. Zahral si v seriáli Sturm der Liebe, vyhral prvé miesto v súťaži Let's Dance, moderoval Dancing on Ice na RTL a do roku 2011 (vyše 5 rokov) hral Dr. Jana Bergmanna v seriáli televízie ZDF Der Landarzt. V rokoch 2003 – 2013 sa pravidelne zúčastňoval na festivale Karl-May-Spiele. Predovšetkým ale hrá hlavné úlohy v kriminálnych seriáloch, kde rád mení strany. Raz hrá podozrivého, ako v seriáloch Der Staatsanwalt, SOKO Stuttgart, SOKO Köln, Der Alte či Die Garmisch-Cops, raz vyšetrovateľa v Alarm für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei alebo v obľúbenom seriáli TV ARD, Mord in bester Gesellschaft. Okrem toho moderoval relácie Deal or no Deal a Nur die Liebe zählt na SAT 1. Spolu so svojou manželkou, Annemarie, založil nadáciu "hand2hold", ktorá sa stará o znevýhodnené deti a mládež.

Monika "monalisa69" C.

Herecká filmografie

Filmy

2021 Die Olchis - Willkommen in Schmuddelfing
2018 Cecelia Ahern: Chvilka na život (TV film)
2014 Plavba snů: Dubaj (TV film)
2012 Die ProSieben Märchenstunde: Der verflixte Flaschengeist (TV film)
Rodinné záležitosti (TV film)
2011 Nezapomenutelný ráj (TV film)
2003 Karl-May-Spiele: Old Surehand (TV film)
2002 Hochwürden wird Papa (TV film)
Křišťálová princezna (TV film)

TV seriály

2018 Einsteinovy záhady (TV seriál)
Kollaps (S02E10)
Isobaren (S02E09)
Kompression (S02E08)
další epizody (4)
2017 Smrt v lepší společnosti (TV seriál)
Winters letzter Fall (E15)
2015 Lerchenberg (TV seriál)
Mit dem Zweiten spielt man besser (S02E01)
Smrt v lepší společnosti (TV seriál)
Bitteres Erbe (E14)
Das Scheusal (E13)
Die Täuschung (E12)
2014 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Traumprinz (S05E24)
Kobra 11 (TV seriál)
Mrtví se nevracejí (S18E14)
2013 Lerchenberg (TV seriál)
Ein Fall für zwei (S01E02)
Smrt v lepší společnosti (TV seriál)
In Teufels Küche (E11)
2012 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Der verlorene Sohn (S04E07)
2011 In aller Freundschaft (TV seriál)
Entlarvt und entzaubert (S14E16)
2010 Policie Hamburk (TV seriál)
Ztracený ženich (S05E01)
Hotel snů (TV seriál)
Chiang Mai (E13)
Das Traumschiff (TV seriál)
Panama (E63)
2006 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
Láska jejího života (S01E68)
2005 Sladká Laura (TV seriál)
2003 Speciální tým Kolín (TV seriál)
Rosamunde Pilcher (TV seriál)
Ráj snů (S01E48)
1994 Unter uns (TV seriál)
1987 Doktor z venkova (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)

Host

TV pořady

2020 Wer schläft, verliert! (TV pořad)
2018 Bauerfeind - Die Show zur Frau (TV pořad)
Dingsda (TV pořad)
2017 Duell der Stars - Die SAT.1-Promiarena (TV pořad)
It's Showtime! Das Battle der Besten (TV pořad) - mod.
2016 Ran an den Mann - Hält er, was sie verspricht? (TV pořad)
Reingelegt - Die lustigsten Comedy-Fallen (TV pořad)
Superpets - Die talentiertesten Tiere der Welt (TV pořad)
2015 Superkids - die größten kleinen Talente der Welt (TV pořad)
2006 Let's Dance (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1994 Höchstpersönlich (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1978 Ein Herz für Kinder (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky