Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Poslední recenze (35)

plakát

Tajemství a smysl života (2023) 

Tady bohužel nikdo žádný smysl života nehledá. Hned po titulcích vám vpálí, že dokud budete kreténi, budete se rodit znova a znova, dokud svůj váleček neprostrčíte tou jedinou správnou dírkou pro něj určenou. A to je celé. Jako vážně se šlo po pěti minutách zvednout, když už jsem to slyšel tak třikrát a jít… ale já doufal, že třeba ještě něco přijde, že mezi těmi kostrbatě našroubovanými a úzkostně sestřihanými výpověďmi řečníků zazní aspoň jeden konfrontační názor. A to tyhle mluvící hlavy navíc nebetyčně sršely životem oproti postavám z přilepeného příběhu čistě ilustrujícího jediný a jedině správný zmíněný názor autora. Ten dál pro extrémně pomalu chápající opět shrnoval sám protagonista promlouvající rovněž jako vypravěč a, už úplně zoufale, o tomtéž přilétal troubit alzákovsky sympatickej čmelák (to si ti ubozí tvorečkové vážně nezasloužili). Něco takového musí promítat v pekelném očistci nejbrutálnějšim hrdlořezům. Tak proč i mně?! To bylo před vydáním řečí, léta slibování… a výsledek vypadá jak ve škole dopatlaná seminárka. Buď ty prachy nesehnali, nebo měli marketéra nechat přepsat scénář a zaskočit za Vachlera snad i v režisérské židličce, protože já si rozhodně dobrovolně nekupoval lístek na 2,5 hodinové žvanění o reinkarnačním rauši, o němž “náhodou” do té doby nebyla nikde ani zmínka. Když už se mě i prkennej Polívka Sladkým životem dotkl víc, zbylo tomu jediné tajemství, jak to Budař dotáhl od Morávkových majstrrolí, třeba Něho v Něžné, do tohohle ezotero hodně jinde.

plakát

Člověk proti zkáze (1989) 

Kéž by "my Češi si teda vládnout neumíme, furt se hádáme, ale vždycky nás nakrkne, když nám s tím chce pomáhat nějaká svině" aspoň vydrželo, páč kam jsme to dokázali posunout není chybou formy - demokracie, ale důkazem o selhávání společenství chlácholeného technologickým pokrokem. Máme sice film o Čapkovi, chybí nám ale téměř vše, v co doufal. Film 2*, obsah 6*

plakát

Svět za 50 let (2007) (seriál) 

V prvním díle předpověděli monitorující obleky do 10 let, těsně vedle - jsou to hodinky:) Vznášející auta tipují všichni už přes sto let, zato o vypnutí bílkoviny, která zastaví tloustnutí, jsem slyšel poprvé a bohužel zatím i naposledy ...nejlíp z toho vyšel tip, že budeme pracovat z domova a vycházet jen v ojedinělých situacích (otázkou zůstalo, nakolik byla čínská chřipka skutečnou technologickou inovací).   Druhý díl mrknul na hologramové projekce a autonomní řízení, ani v nejdivočejších snech ho ale nenapadlo odříznout nás od spalovacích motorů, zřejmě předpokládali, že by většinu té stárnoucí populace kleplo, ačkoli jinak se byla schopná udržet v technologickém sprintu. Městské "nervové" řídící centrum všech sítí zařídí poslední dopravní zácpu v roce 2037, než ho hackne virální Baby Shark 2.0; naštěstí datové krystaly jdou číst už i se světlem svíčky, takže skláři by mohli mít co žrát, kdyby nevymřeli.   Nakonec úvaha, zda se energií budoucnosti stane solarní, fúzní nebo ložiska metanhydrátu? Zatímco výtah z nanovláken C a feromagnetická uniforma se zneviditelněním stále inspirují další vývoj, laserová družicová komunikace zřejmě nepřekročí vojenské uplatnění. Naštěstí propojit svět optickými vlákny nebylo, pane prof. Michio Kaku, to nejsložitější; tím nadále zůstává sjednotit lidstvo alespoň v myšlence udržení přežití. Konečný verdikt zní ZDF (2007) vs Demolition man (1993!) 0:10, aneb jako jít lesem se zamlženými brýlemi.

Poslední hodnocení (2 366)

Subservience (2024)

14.09.2024

Oškliví (2024)

14.09.2024

Ta druhá Zoey (2023)

22.08.2024

Die Hart: Die Harter (2024)

odpad! 20.07.2024

Bionic (2024)

odpad! 20.07.2024

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024)

10.07.2024

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024)

09.07.2024

Čas čarodějnic (2018) (seriál)

01.07.2024

Čas čarodějnic - Série 3 (2022) (série) (S03)

01.07.2024

Reklama