Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (177)

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Nestárnoucí, absurdní, chytré a velmi zábavné. Lehkost a preciznost filmové řeči úžasná. Dialogy na samé hranici americké geniality. Použití hudby naprosto ohromující. Takhle si představuji komedii.

plakát

Fauda - Season 1 (2015) (série) 

Jak osvěžující je nepodbízivost. Moc pěkný náhled do izraelsko-palestinského soužití. Ty pohledy očí u metrosexuálů v západní produkci nenalezneš, zde v oněch zornicích člověk spatřuje autenticitu žité víry a lásky. Je to bomba.

plakát

Tady to musí být (2011) 

V podstatě dokonalý film. Malé příběhy ve velkých bolavých dějinách. Forma a tempo filmu souznící s obsahem, hudba vše hezky ornamentuje. Životní role Seana Penna. Humor neušpiněný od cukrkandlu.

plakát

Vystěhovalci (1971) 

Moc pěkný zemitý snímek o přesunu asi dvou desítek Švédů do Ameriky. V zásadě se jedná o jednoduchý příběh, který je však podtržen výbornou hereckou dvojicí Max von Sydow & Liv Ullmann. Nádherná kamera pravdivě a krásně snímá jak krajinu v její rozmanitosti, tak tváře lidí, neméně vráskami zryté. Spatřujeme příběh života ke kterému patří usměvavé obličeje ve slunečním jasu, ale i křeč stejné tváře v bolesti nad smrtí. Film o naději, víře a touze najít zemi, kde se bude dát žít a vystavět si dům na skále. V mnohém mi tento snímek připomíná Strom na dřeváky, kde chudoba, práce a čistá srdce nenechají diváka chladným.

plakát

Francouzská spojka (1971) 

Tak z tohoto mi šla brada dolů. V tomto žánru to nejlepší. Děj není překombinovaný a ta forma... Autenticita, krásné kompozice v každém okénku, čas zahuštěn tak, že člověk zapomíná dýchat. Atmosféra dokonalá. Zvuk perfektní a emoceždímající. 100%.

plakát

Na prahu války (2019) 

100% bez debat. Mistrovské dílo. Tarkovského Oběť přivedena k dokonalosti. Takhle vypadá Kristus nesoucí kříž. Film na celý život.

plakát

Joker (2019) 

Tak krutě nastavenou tvář zalykajícího se klauna v slzách bolesti a usměvavou grimasou, aby člověk pohledal. Joker povstal z hříchu, hříchem se stal a k zatracení směřuje. A my se bavíme, chechtáme a... jsme stejní. Joaquin Phoenix fantastický. Todd Phillips uhrančivý. Vše na správném místě, radost pohledět.

plakát

Druhá strana naděje (2017) 

Snad jediný druh komedie u které se směji do morku kosti. Kdyby Bresson točil komedie, možná by vypadaly právě takto.

plakát

Rozhovory (1969) (TV film) 

"Ale váš strach je tak nutkavý, že vás neustále popohání k hledání zrcadla, v němž by se vaše svědomí opět očistilo."

plakát

Sedmikrásky (1966) 

Nekompromisní hříčka probublávající sirnými plyny lidských snad o zachycení celku v jednotlivých existenciálních výrocích, které v koláži složené "ženskou" logikou utvářejí bezčasí ležící v mléce, tázající se po vlastní identitě. No zkrátka je to neuvěřitelný úlet. :-)