Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Blízká setkání třetího druhu

Blízká setkání třetího druhu (1977)

Srdeční záležitost (společně s Kozorohem 1). Mimozemské civilizace - život mimo zemi ve všech možných formách - jsem bral ještě dřív, než jsem tenhle film viděl, jako naprostou samozřejmost. Po tomhle filmu (bylo mi 10) jsem nebyl jiný, ani nestavěl hory z bramborové kaše jako galadriel:) Ale cítil jsem obrovské zadostiučinění svým kosmickým představám. Za tyhle bytosti z hvězd - všechny hvězdy.

Akce Bororo

Akce Bororo (1972)

Akci Bororo jsem poprvé viděl jako malý kluk a připadal jsem si jako ryba ve vodě. Film kombinuje oblasti, které mne zajímají již od dětství - astronomii, cestovatelství a objevování čehokoliv, pralesní indiány, život mimo zemi. Jména těch dvou mimozemšťanů jsem si opakoval dlouho po skončení filmu a ústřední melodii hraju na klavír dodnes:) Tak, jak film v průběhu let několikrát opakovala televize, díval jsem se na něj znovu a rád. Pravda, nemůže konkurovat filmovým efektům dnešních časů, ale u mne má tento příběh své důležité místo i dnes.

Andrew - člen naší rodiny

Andrew - člen naší rodiny (1999)

Vzpomněl jsem si na knížku "Lidštější než lidé". Robin Williams excelentí, ostatně jako téměř vždy. Neuvěřitelně lidský příběh, který připomněl, co znamená být člověkem a co do tohoto pojmu nepatří - a že těch nepatřičností lidé dělají... Smekám před tvůrci a nemůžu jinak než plný počet.

Ať žijí duchové!

Ať žijí duchové! (1977)

"Ten divnej?" "Jo, ten vlivnej." - "Tašku, pravíš?" - "Tfujtajb, vespolek!" - "Jsi smrtelná..." "Ale živá!" - "Stěžuju si svému stínu, kdo mi podá kopretinu, kdo mi srdce zahřeje, když mám na něm závěje..." Leontýnko! Sbohem, má kopretino z dětství...