Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Génius (2017) (seriál) 

Výtečné, strhující. Pro lidi, co se v problematice orientují, jednoznačné porno. Chci víc, prosím.

plakát

Orel Eddie (2016) 

Skvělý příběh, odfláknutý a dost slabý zpracování.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Scénáristický masterpiece od Vince Gilligana! Nekomerční pojetí seriálu, zvyšující laťku tvorby televizních seriálů hodně vysoko. Naprosto dokonale herecky i příběhově pojat přerod hlavní postavy v drogového krále. Nejlepší zakončení seriálu jaké mohlo být, tedy nepředvídatelné, šokující, nekomerční! Komický herec Bryan Cranston zahrál životní roli u které mu zdatně sekundoval Aaron Paul. Pokud se dá seriálu něco vytknout, jsou to hluché, zdlouhavé části, které ale moc neovlivňují. Hlavní plus tohoto díla tkví v tom, že si zde nenajdete oblíbenou postavu. Emoce se mísí a vy nevíte, co může přijít dál. Dokonalost.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Neskutečně našláplý seriál s perfektním hereckým obsazením mapující vzestup Pabla Escobara. Jelikož jsem o této problematice nevěděl zhola nic, dostal jsem životopisně-historickou lekci, která mě donutila hledat si fakta i mimo seriál. Vždy jsem fascinován dílem, které je natočen dle skutečnosti, která je v seriálu dokonale interpretována. Člověk se několikrát přistihne s otevřenou pusou a údivem nad tím, jestli se to opravdu mohlo stát a ono ejhle - je to fakt! Drsný seriál s dokonalým obsazením, výbornou hudbou a skvěle vyváženým dějem je zcela po právu hodnocen jako nejlepší seriál roku 2015.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Geniální film dle skutečného příběhu. Sean Penn se ujal řežisérské židle a nutno říci, že zvládl svoji práci bravurně. Film se natáčel dle knihy od Jona Krakauera, s kterým Penn při filmu spolupracoval. Útočí se zde především na mentální stránku člověka, když jsou předkládány některé složité myšlenky. Krom toho je zde nemalý počet záběrů na krásnou krajinu Aljašky a jiných úkazů přírody. Emile Hirsch ztvárnil hlavní postavu Christophera McCandlesse bezchybně. Zcela jistě je nutné zmínit i neskutečnou hudební vložku Eddieho Veddera, který si tímto počinem došel pro Zlatý glób. Tento film buď milujete, nebo odsoudíte.

plakát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

Seriál, který vsadil na výkon jediného herce a nutno říci, že zde trefil jackpot. Rami Malek podává skvělý výkon a jeho antisociální manýry jsou velice uvěřitelné. Seriál si zahrává s předpokládaným diváckým očekáváním a několikrát obrací směr. Bohužel se to od půlky série nějak vymklo a nezachránil to ani výborný Malek. Obrovský potenciál seriálu byl nevyužit a zachází se zde až nemožných situací. Šanci napravit chyby v podobě druhé série si to zaslouží a já budu čekat v první řadě.

plakát

Birdman (2014) 

Pro milovníky vizuální stránky filmu naprosto dokonalý skvost. Lubezkiho práci se nedá vytknout ani slovo. Dokonalý střih a kamera se kloubí s perfektními výkony herců spolu v kombinaci s ideálně vyváženým humorem. Iñárritu s Lubezkim stvořili umělecký film lahodící na oko ve všech ohledech a byli za ně zaslouženě shodně odměněni oskarem.