Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (550)

plakát

Rane (1998) 

Značně kontroverzní, zpočátku zábavné, nakonec tragické. Truc hození cihly do zrcadla našich potomků. Mix černého humoru a tupounské brutality. Balkánskou duši nelze nikdy uchopit. Je na parafrázuji: "Vlastně jsem nikdy v cizině nebyl..., umírám velmi mladý...., ale stálo to za to..." " (??!!)

plakát

Kuky se vrací (2010) 

To namluvení je otřesné. Sráží veškerý um hluboko pod průměr.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

..a mě se to líbilo. Nepokrytě miluji prvotinu. Zde primusu je hold a čest. Závěr je je fantastický.

plakát

Večírek (1968) 

Ten opilý číšník mi kazil dojem.

plakát

Möbius (2013) 

Nakonec docela příjemný film z rozvědčického prostředí, se sympatickou milostnou zápletkou. Nejde vždy přece jen o suchý dokument empiricky reflektující algoritmy výzvědných služeb, ale tady vidíme i dramatické ztvárnění vztahu muže a ženy, kteří se (ne)měli potkat. Vzhledem i k tomu, že Möbiův pruh je má oblíbená záhada od útlého dětství, s chutí připichuji kapitánské výložky.

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Ten hudební motiv by ubil i Tyranosaura. Cetky dle doby, příběhy hodně slaboučký. Pro mě celkově nesympatický. Avšak příznivců je na míle...

plakát

Atrakce švédského zájezdu (1989) 

Shlédnuto s odstupem cca třiceti let s plnými titulky. Jeden z nejzapomenutějších těsně předrevolučních filmů. Vlastimil Zavřel rulez! (Do občanské války v bývalé Jugoslávii zbývají dva tři roky, a téměř poslední scéna filmu v Ustašovském baru je její zlovutnou předzvěstí). (Jestli je zde v titulku je napsáno, že se jedná o akční film, tak já jsem Matka Tereza). Smutná true komedie s kriminální zápletkou a s noblesně komentujícím Břetislavem Slováčkem vypadajícím jako "slunečník" ovšem z jiné pohádky.

plakát

Smyk (1960) 

Čert vem komunistickou agitku, jde tady o film, který je zpracován téměř imho dokonale. Souhlasím s komentářem odvolávajícím se na Lynchovu celovečerní prvotinu. Nejsem filmový odborník, abych uměl film vědecky rozebrat. Za mne minimálně čtyři. (Dokonce ani ta Švorcová mě nesrala.)

plakát

Neboj se tety Marty (1989) 

Jedna za hudbu jedna za atmosféru. Samotnou tetu Martu snad nebudu hodnotit. Jinak hodně ovlivněno "Psychem".