Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (37)

plakát

Tonda, Slávka a kouzelné světlo (2023) 

Solidní celovečerní debut, jehož extrémně vysoké hodnocení úplně nechápu. Osobně to vidím tak na 70% z důvodů nekonzistentního vyprávění. Při sledování filmu jsem měl neustálý pocit, že se některé scény protahují jen aby se natáhla stopáž filmu. Ale výtvarné zpracování je na světové úrovni. To český film hrozně moc potřebuje a mám radost, že v poslední době vidím čím dál tím víc filmů, které z výtvarného hlediska můžou zahraničí konkurovat. V porovnání s nedávným "Myši patří do nebe" však ztrácí na scénáři/dramaturgii.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Dost mi to připomnělo 6. den a i se mi to podobně líbilo, tudíž dávám stejné hodnocení. Dvě hvězdy, které tu dávají někteří chytrolíni, jsou zbytečnou urážkou snah tvůrců, ač souhlasím, že zápletka a děj není nijak originální.

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

Myslím, že se na animáky dokážu dívat dětskýma očima. Ale až tak malýma asi zase ne. Byl jsem v kině na Příběhu hraček 3, Wall-E, Myši patří do nebe, atd. Sám. A po každé se v kině kousek mého dětského já dokonale bavilo. Ta fantazie, kterou ty filmy čiší...prostě super. Mé dospělé já bylo též ukojeno tím, že děj dávál nějaký smysl a měl vždy pro děti nějaké poselství. Mario mě však obrovsky zklamal. Nejen, že nemá nic z výše uvedeného, ale je to mimo to jen vizuálně generická, bezduchá přehlídka nikdy nekončící nelogické akce a bohužel i agrese (a to píšu jako milovník Toma & Jerryho). Ostatní to omlouvají cílovkou na nejmenší. No...já vám nevím. Pro dospělé v tom jsou nějaké odkazy na hry, pro děti přehnaná barevnost a akce. Tupá akce. To podle mě nestačí. Ze stejného důvodu jsem nikdy neměl rád Madagaskar. Beru to jako extrémně promarněnou šanci, která ale díky naprosto ojedinělé participaci Nintenda a nepochopitelně kladnému hodnocení bude zaručeně mít (nejspíše ještě stupidnější) pokračování...   No a ja si od teď budu na Matta Fogela dávat velký pozor...

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Obstojně natočené téma, které však víc než na atmosféru sází na vizuál. Díky tomu tak za svým vzorem zaostává na pouhé tři hvězdy. Stačí vidět jednou, víckrát není třeba. POLOSPOILER: Jo a ta snaha očistit církev od největších zvěrstev, kterých se v minulosti dopouštěla, je vážně úsměvná... :-)

plakát

Temná hvězda (1974) 

Bože to zas byla bejkovina. Jako jo, jsou to Carpenterovo začátky, ale stejně. Je to hrozná, extrémně levná a dějově pomalá a nudná hovadina, která ani moc nedává smysl. Měl jsem vážně problém to dokoukat... :-)

plakát

Válka zítřka (2021) 

Velmi odřené tři hvězdy. Triky výborné, ale co naplat, když je scénář přiblblý a herecké výkony dost mizerné? Zajímavý námět, ale dost promarněná šance. Bohužel.

plakát

Železný stisk (1977) 

Jednu hvězdu za Sondru, jinak takový sousled vyloženě hloupých scén jsem už dlouho neviděl.

plakát

Návrat do Silent Hill 3D (2012) odpad!

Dlouho jsem se tomuhle "snímku" vyhýbal, protože jsem viděl to zdejší hodnocení. Říkal jsem si ale, že to přeci po výborné jedničce, která naprosto ctila předlohu, nemohou pohnojit až tak moc. OMYL! Můžou! A to dokonce mnohem více, než jak tu to hodnocení naznačuje. Postavami to čerpá z třetího dílu hry, jak moc dějem netuším, protože jsem ji hrál jen chvíli. Oproti prvním dvoum dílům byla víc akční, méně hororová a už ona byla trochu přitažená za vlasy, takže jsem ji po chvili přestal hrát. Dá se říci, že už i ona nectila tolik původní odkaz. Pokud toto chtěli filmaři dodržet, řekl bych, že se jim to podařilo o mnoho víc, než bylo třeba. Nevěřím však tomu, že hra byla tak blbá, jako tohle "veledílo". Naprosto nic v tomhle filmu nedává logiku. Postavy se tuhle chovají nesmyslně, tuhle je najednou osvítí duch svatý a najednou ví, co dělat, když ještě před vteřinou ani nevěděli svoje jméno (obrazně řečeno). Kde první film exceloval v napětí, tu je jen nesmyslný neopodstatněný gore, který se na kulisách a úspěchu Silent Hillu jen přiživuje. Atmosféra strachu nula, scénář nula, režie nula - naprostý odpad a zaprodání značky.

plakát

Jan Žižka (2022) 

S premiérou Jana Žižky v kinech se tu profilová stránka filmu začala plnit komentáři/recenzemi odborníků, kteří buď vystudovali filmovou školu a nebo historii. Dle důrazů jejich komentářů cokoliv z toho museli vystudovat hned minimálně třikrát, protože jinak si míru jejich zapšklosti proti tomuto filmu nedokážu vysvětlit. A já bych se jich rád zeptal proč. Proč toliko hejtí? Že by jen proto, že se v rámci propagace filmu mluvilo o historické korektnosti? Sám Jákl řekl, že většina věcí ve filmu je sice založena na historických poznatcích, ale jsou upraveny tak, aby byly pro film líbivé (mluvím ted především o oblečení/výstroji apod.). Že si s některými historickými postavami dělá co chce? Hm, to je vážně hrozný prohřešek. Stačí si vzpomenout na tu miliardu zpracování příběhu o Robinu Hoodovi a kouknout na ně stejnými kritickými pohledy a garantuji Vám, že by z hlediska historického dopadl stejně i Robin od Costnera. Že na tom filmu nejsou ty peníze vidět? S tím opravdu nesouhlasím. Půl miliardy korun je totiž jen něco málo přes 25 milionů dolarů. Masové bojové scény (které tam zřejmě někteří očekávali) tam být za tyto peníze nemůžou. Na to je to prostě stále málo peněz. A můžu Vám říct, že to vypadá o mnoho lépe, než co by za 25 milionů USD natočili sami Amíci. Že film postrádá hloubku postav? No, možná zde bych trochu uznal, že by to mohlo být lepší, ale též to není nic hrozného. Rozhodně jsem se dobře bavil (a že toho mám nakoukáno dost) a to co je na něm špatně bych tolik nezdůrazňoval, protože stejnou mírou kritiky by jiné hollywoodské spektákly byly ochuzeny minimálně o 30% než kolik tu mají. Prostě a zkrátka film je to produkcí světových kvalit a chce to na něj jít bez předsudků a očekávání. Garantuji Vám, že se Vám pak bude libit o mnoho víc, než když na něm budete hledat hnídy jako bart__, filmfanouch nebo Goldbeater. Moje hodnocení jsou 4*, ale dám jich sem 5, čistě jen proto, abych nasral ty, které tomu nepřejícně dávají "odpad". P.S.: Film je v kinech údajně ve dvou verzích. Jedna 12+ a jedna 15+. Doporučuji zajít na tu 15+. Ne že bych se vyžíval v krvi, ale je prostě celkem dost naturální, asi tak jak bych si od středověké řežby představoval.

plakát

Nadace (2021) (seriál) 

Achjo...proč jen jsem tomu věnoval čas. Asi proto, že jsem bohužel nečetl knihy. To bych to nejspíš vypnul už po druhém dílu. Ale né, ja to musel dokoukat do konce, jestli z toho přeci jen nevyleze něco víc. Ale tím koncem zabili i to málo pozitivního, co jsem v tom viděl. Dvě hvězdy za výpravu...