Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Mysteriózní

Recenze (540)

plakát

October Moth (1960) 

Ze začátku psychologický film o psychicky postiženém člověkovi, který žije se svou sestrou. Ten dotáhne domů řidičku auta zraněnou po autonehodě a považuje ji za svou matku. Člověka, kterého jeho sestra požádala, aby ji pomohl ženu dostat do nemocnice, zas pokládá za svého agresivního otce. Sice zajímavý námět, ale jak už to u takových filmů bývá, strašně se to vleče. I počtem herců je to spíše komorní záležitost. Závěr je dost nepravděpodobný.

plakát

Gunman Has Escaped, A (1948) 

Po nepovedené loupeži jeden z pachatelů postřelí náhodného kolemjdoucího, který se ho snaží zastavit. Všichni tři pak jsou na útěku a různě se skrývají před policií. Slabší čtyřicítková kriminálka, ve které jeden drsnější zočinec nutí své dva spolupachatele s pistolí v ruce, aby mu pomáhali na útěku. 2,5*

plakát

Muž se zlatou paží (1955) 

Film s drogovou problematikou, který se utápí ve vztazích hlavní postavy se svou ženou a kamarádkou, které mají odlišné zásady a bohužel zrovna jeho žena je na tom hůř. Škoda, že si film vystačil s tehdy novým tématem a nebylo to celé zasazeno do nějakého zajímavějšího příběhu.

plakát

The Breaking Point (1961) 

Erik, který nevydělává podle představ své ženy se nechá přemluvit ke špionáži v tiskárně u svého strýce, který dostal zakázku na výrobu bankovek. I když to ze začátku nevypadá, tak film je celkem svižný, ale děj je na úrovni epizody z průměrného seriálu. Žádné přidané hodnoty v podobě vtipnějších dialogů nebo lepších hereckých výkonů se divák nedočká. V hlavní roli Peter Reynolds.

plakát

Out of the Shadow (1961) 

Bratr zavražděného studenta přijede do Cambridge zjistit, co se opravdu stalo, protože policie případ uzavřela jako sebevraždu. Jak se v tom vrtá, tak vraždy přibývají a jemu samotnému jde o život. Průměrná detektivka, kde si opět vyšetřující novinář tak trochu překáží s policií, až nakonec společně dojdou k dopadení pachatelů.

plakát

Dokonalý zločin (1947) 

Chirurg má přednášku o vraždách a snaží se přesvědčit posluchače, že vrah nemusí být nutně blázen, ale úplně normální člověk. V určitém okamžiku tomu ale sám přestane věřit. Mason to sice zahrál standardně velmi dobře, ale filmu chyběla ještě minimálně jedna výraznější postava, která by to celé oživila. Takto to přes všechny zajímavé situace působilo poněkud mdle. Něco málo přes 3*.

plakát

The Steel Key (1953) 

Nějaký člověk, řekněme Johnny, přijede do Anglie navštívit profesora Newmana zrovna v den jeho pohřbu. Newman pracoval s druhým vědcem na vývoji nějakého zázračného kovu a několik zločinců se snaží získat jeho složení. Divák asi nemá vycházet z překvapení, ale spíš bych film označil za přehnaně zamotaný. Doufal jsem, že Kydd a Balfour tam dostanou příležitost v podobě vtipných scén, ale bohužel hlavně Balfour tam byl jen do počtu.

plakát

Love from a Stranger (1937) 

Kladem tohoto filmu jsou dialogy a taky velmi dobrý herecký výkon B. Rathbona a postupná proměna chování jeho postavy. Člověk si něco naplánuje a když se termín blíží, tak je čím dál nervóznější, natož, když se mu do toho pořád někdo plete. :-)

plakát

A Question of Suspense (1961) 

Jima, úspěšného podnikatele navštíví jeho mnohem méně úspěšný kamarád z mládí a začne ho vydírat. Jim se ho zbaví, ale k jeho překvapení se u něj objeví údajná žena zavražděného. Další děj mně přišel trochu nepochopitelný, ale z určitého úhlu pohledu to možná smysl dávalo. Zavánělo to však studiovostí a pro mě trochu nepochopitelným výběrem herce pro hlavní roli. Představte si A. Hemalu v roli ne zrovna poctivého podnikatele a chladnokrevného vraha. Sice proč ne? Ale divné to je. 2,5*

plakát

Recoil (1953) 

Dcera zavražděného klenotníka se vetře do domu vraha, který žije se svým bratrem a matkou. Kromě policie po něm jde taky konkurenční banda, jejíž byl původně součástí. Sice to zavánělo trochu nesmyslem, ale ke konci se to jednou větou vysvětlilo. :-) Jednoduchý děj, mírně svižnější tempo a průměrné herecké výkony. 3,5*