Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický
  • Dokumentární

Recenze (152)

plakát

Anna Kareninová (1997) 

Musím se přiznat, že přes výborné obsazení mě film zklamal.

plakát

Anonym (2011) 

Pro milovníky všeho anglického výborné. Pro milovníky Shakespeara víc než zajímavé. Pro mě přesně to, co miluju. Rozjezd nebyl nejsilnější, ale to je má jediná výtka. Anglická historie opět z trochu jiného úhlu. Zkuste porovnat Alžbětu Vanessy Redgrave a Helen Mirren.

plakát

Antonia (2015) 

Film je vizuálně velmi podmanivý. Pomalé tempo mu na přitažlivosti možná z pohledu některých ubírá, ale jak jinak natočit film o básnířce? Měla to být filmová oslava její poezie a to se rozhodně povedlo. Film patří k těm zážitkům, které musíte nechat uzrát a okamžité hodnocení je na škodu.

plakát

A také déšť (2010) 

Ze začátku jsem měla pocit, že mě film moc neoslovuje. To se ale brzy změnilo. Druhá část filmu, respektive 2/3 filmu opravdu stály za to. S hodnocením jsem váhala. Nakonec jsem se rozhodla pro hodnocení nejvyšší. Dávám 90 procent.

plakát

Ať žije svoboda (2013) 

Po předchozím trýznivém zážitku na filmu Houston byl tento italský snímek balzámem pro moji zdeprimovanou duši. Viva il cinema italiano! Toni Servillo a Valeria Bruni Tedeschi. Co víc si může milovník italského a francouzského filmu přát. Kritici pokleslé české politiky se pak mohou utvrdit, že politika je maškaráda nejen v naší rodné zemi.

plakát

Až po vás (2003) 

Bohužel to bylo slabé. Daniel Auteuil je můj oblíbený herec, ale ne vždy se zadaří...

plakát

Baaria (2009) 

Poprvé jsem viděla film na Febiofestu a dnes jsem ho skoukla podruhé. Před necelým rokem jsem byla nadšená, teď se mi líbil snad ještě víc. Musím přidat hvězdičku. Myslím, že Tornatore je jeden z nejlepších filmových vypravěčů vůbec. Některé scény jsou naprosté perly. A samozřejmě film podbarvuje dokonalá filmová hudba. Pro ty, kdo mají rádi Itálii, italštinu a italský film je Baaria opravdový dárek.

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Vezměte nejlepší britské herce, obsaďte je do filmu o lidech, kterým se ne zrovna daří a musí se přizpůsobit novému prostředí, okořeňte notnou dávkou britského humoru, korunujte Maggie Smith a vytvořte nenápadnou malou perlu, která bude mít svůj vlastní nezaměnitelný lesk.

plakát

Bez kalhot (2012) 

Každý si vykládá film po svém. Podle mě se o komedii rozhodně nejedná....Letní a přímočará zábava to také není. Adorace svalnatých těl - ani tak to nevidím. Chápu, proč byl film zařazen do programu v Karlových Varech. Zaujala mě profesionální choreografie. Z vnitřní prázdnoty života hlavních protagonistů naskakovala husí kůže. Matthew McConaughey je herec, kterého opravdu nemusím a na filmy, ve kterých hraje, se nekoukám. Tady byl tak přesvědčivě slizký, že překonal veškerá má očekávání. Pokud to není jeho přirozenost (trochu ho z toho podezírám - mám z něj takový pocit už roky), je opravdu dobrý herec. Cody Horn hrála civilně a přesvědčivě, věřila jsem jí každé gesto. Díky ní mě závěrečný happy end potěšil.

plakát

Bez otce (2011) 

Ze začátku jsem pochybovala. Tísnila jsem se na 1. galerii karlovarského divadla a říkala si, to má být můj první film festivalu? Ale pak film začínal odkrývat další roviny příběhu a já na nepohodlí zapomněla. Můj muž to vyhodnotil: na rakouský film dobrý. A na hlasovacím lístku zatrhl excellent. Dobrých i výborných rakouských filmů jsem už pár viděla a Die Vaterlosen tuto skupinu rozšířil. Nicméně jsem kvůli slabšímu rozjezdu hlasovala pro good.