Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (90)

plakát

Oni 2: Noční kořist (2018) 

Dal bych 4 hvězdičky, ale přítelkyni se líbilo ještě víc... Nemůžu jinak, než za 5 :))

plakát

Interstellar (2014) 

Interstellar má potenciál zaujmout i ženy, hlavně proto, že je to postaveno jako solidní drama s povedeným soundtrackem. Kultovní sci-fi to asi nikdy (doufám) nebude, protože to z pohledu dnešní astrofyziky Nolan totálně zabil už asi ve třetí minutě "nejbližší hvězdou vzdálenou tisíc světelných let", což byl pouze skromný začátek podobných perliček. Přijde mi to jako promarněná šance desetiletí, protože to mohl natočit minimálně stejně zajímavě, a přitom se držet hranic dnešního poznání, kvalitní scifi pak mohl založit na vlastní vizi dosud nepoznaného (tak si představuji scifi), po letech zpětně by to mohlo být zajímavé, tak je to ale blbost již dnes.

plakát

Penny Dreadful (2014) (seriál) 

Po prvním díle: fajn herci, ale nějak bez ducha. Poctivě natočené, ale nuda. Člověk asi musí tenhle žánr mít rád, jinak to prostě nenadchne a působí tuctovým dojmem.

plakát

Zmizelá (2014) 

Není to žádná dělovka, ze které si člověk sedne na zadek, ale poctivý film, celý velice nepravděpodobný, ale ty kousky, ty zná asi mnoho lidí. Navíc, poprvé, co jsem Bena viděl hrát.

plakát

Afrika (2013) (seriál) 

Ačkoliv mě Frozen Planet bavila o něco víc, opět dokonalost sama... Mohli by zapracovat třeba i na Evropě, to by bylo super...

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Výborný scénář, svižné tempo a podle mě jedna z nejlepších rolí Spaceyho vůbec. Silný seriálový nadprůměr. Ovšem o pátou hvězdu seriál přišel až v jedenáctém díle první série, do té doby to bylo jasných 5. Proč? No, podle mě tam scénář hodně uletěl - precizní Underwood a takovéto řešení situace? Prostě mi to k jeho postavě vůbec nešlo a už jsem se přes to po zbylé díly nepřenesl - pokud by měl situaci řešit se stejným výsledkem, tak si to představuji úplně jinak, k němu mi to tímhle způsobem nešlo, to byly způsoby provedení, které bych hádal u jiné sorty politiků. UPDATE: po druhé sérii 100% a plný počet

plakát

Gravitace (2013) 

Původně jsem byl rozhodnutý pro 2 hvězdy, ale upřímnější je ta 1. Kladně hodnotím: 3D (filmu opravdu sedlo, 2D by ubralo na zážitku hodně), soundtrack (vhodně zvolené efekty i ta jedna čistá písnička..), první čtvrtina filmu (reálně působící akce, krásně plynulá). Záporně hodnotím: Sandru Bullock (podle mě neumí hrát, a tady tohle mi to jen potvrdilo), děj (tohle by nepřežil ani superman). Závěrem musím říct, že se jedná o velice rozkročený film a doteď nerozumím zcela pohnutkám tvůrců - pokud chtěli (a myslím si, že chtěli) drama, tak se ten film měl odehrávat dramaticky - podle mě je ovšem především druhá půlka filmu komedie (hasicí přístroj, 3 vesmírné stanice, jak turista okolo Prahy,...), no a pokud chtěli udělat Star Wars/Star Trek tak to prostě měli přiznat. Vznikl kočkopes, který některé filmy přeběhl sice po technické stránce, ale rozhodně ne po té obsahové. Vřele doporučuji komentář od uživatele movie.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Mads je výborný, ale celý seriál na něm prostě vystavět nelze... Občas těžká nuda a opakující se motivy.. Hodnotím po 5 dílech..

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Aktuálních 77% vůbec nechápu. Poctivě udělaný film, ale nuda... Celý film jsem přemýšlel, jak výborně udělaná divadelní inscenace tohle mohla být. Ale film??? Propadák.

plakát

Pařba na třetí (2013) 

Podle mě nejslabší díl série. Po slušné jedničce, výborné dvojce, velice slabá trojka. Nemastná neslaná, děj postavený úplně uměle, všechny zábavnější scény jsou vidění v traileru...