Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Obsahy (3)

Walker Payne

Walker Payne (2006)

Děj se odehrává v Americe v 50. letech minulého století. Hlavní hrdina Walker Payne je nenapravitelný sukničkář a jeho jediným opravdovým parťákem je jeho pes Brut. Poté, co Walker dostane výpověď, se však celý jeho život obrátí naruby. Když mu jeho bývalá žena nabídne, že mu za určitý obnos přenechá dcery, dostává se Walker do bezvýchodné situace.

Timothy Leary je mrtev

Timothy Leary je mrtev (1996)

Tento dokumentární film pojednává o jedné z nejkontroverznějších osobností 2. poloviny 20. století. Timothy Leary, psycholog a zpočátku uznávaný a později zatracovaný, v něm vypráví o své zkušenosti s psychedelickými drogami, zejména o zkušenosti s LSD. Děj je umně, poutavě zkomponován a nabízí neotřelý pohled na drogu, která je v dnešní době chápána jen jako prostředek k zapomnění.

Omnibus

Omnibus (1992)

Jedná se o krátký, výstižný snímek natočený pod taktovkou režiséra Sama Karmanna. Děj je poměrně jednoduchý, o to však zábavnější a poutavější. Pojednává o cestě jednoho muže(Jacques Martial) vlakem. Jednoduchá zápletka vykrystalizuje až na samém konci filmu a divák do té doby netuší, jak celý snímek dopadne. Je v něm obsažena absurdita a stupidita okolního světa.

Reklama