Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 340)

plakát

Babí léto (2001) 

Po herecké stránce skvělý film, po příběhové o dost horší. Chápu, že stáří je těžké, ale ani tak se neztotožnuji a neschvaluji postup Františka. Celkově tak 3*.

plakát

Dobrodruh (1983) 

Naprosto klasická detektivka s Belmondem těch let. Žádné velké triky, jen herectví, akce, mnoho jmen a policajt, který nejedná zrovna dle zvyklostí policie. Někdy je to až lehce za uvěřitelností, ale i tak je to kvalitní film.

plakát

Zmizelá (2014) 

Ze začátku se to rozjíždělo tak nějak neslaně nemastně. Ale pak to přece jen nabralo lepší tempo. A místy až mrazilo z toho, jak se příběh vyvinul. Jen teda ten konec, ten mě maximálně tak naštval. Poté, co jsem film sledoval tak pozdě do noci, přijde toto?:(. Nicméně za celkový děj dávám ty 4* i tak.

plakát

Hoří, má panenko (1967) 

Místy vskutku trefné, vtipné, reflektující českého člověka, ale jako celek to nefungovalo. Slabší 3*.

plakát

Zvoník u Matky Boží (1956) 

Dovedu si představit, že kdybych tenhle příběh četl, tak že by se mi líbil víc. Takhle, když jsem jej pouze viděl, mi nepřišel zrovna povedený. Pasáže s cikánkou a jejím tancem jsme vyloženě přetrpěl, ona samotná se mi také příliš nelíbila, zvoník, který je hluchý, ale občas slyší, mne také příliš nezaujal, zkrátka, ačkoliv je to považováno za klasiku, víc než 2* ode mne nedostane.

plakát

100% Vlk (2020) 

Taková klasická animovaný pohádka (no, s vlkodlaky, takže vlastně až tak úplně klasická nebyla..). Celkově čistý průměr.

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Film z dob, kdy novináři znali něco jako i čest, kdy si jich lidé snad i vážili? No, to už je opravdu dávno. Beru, že to je film z dávné doby, proto dávám aspoň ty 3*., ale jinak to nic moc extra není. Chybí tomu nějaký hlubší příběh, taková romantická blbůstka.

plakát

Třetí skoba pro Kocoura (1983) 

Tenhle film mne v mládí úplně minul, tak jsem se na něj díval až teď, v dospělosti. A vlastně to nebyla vůbec špatná detektivka. Zajímává zápletka.

plakát

Něžné kuře (1978) 

Taková klasická komedie/thriller starších dob. Sympatická mladá holčina ve vedlejší roli s hezkýma... no, která se zkrátka přehnaně nestydí, fajn zápletka, děj, který není založený pouze na přehnaných tricíh, humor spíš než styl "plácání se do kolen", jen "pousmání". Teda až na tu honičku v autech, při které skoro usnul i řidič kvůli té "šílené" rychlosti:))))!! Jinak celkově slabší 4* (jj, přiznávám, že ta holčina tomu hodnocení pomohla:)).

plakát

Zmizelá (2012) 

Zaujal mne popis, o čem film je a tak jsem mu dal šanci. A musím říct, že mne nezklamal. Dějově i herecky dobrý (i když chlápek na skejtu vypadal hodně divně 😁, na druhou stranu hlavní představitelka mi přišla vyloženě sympatická a také po herecké stránce v roli uvěřitelná), ale na jistě nízkonákladový film to bylo vyloženě slušná práce. Napjatej sem taky byl po celý film, bavilo mne i vymyšlené historky, díky kterým se hlavní představitelka dostávala ke požadovaným informacím. Jen ten úplný závěr to trochu zkazil. Ale za to napětí i ten děj si ode mne 4* zaslouží.