Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (231)

plakát

Den na Marsu (2020) (TV film) 

Fenomenální dokument o planetě Mars. Pro fanoušky kosmu povinnost.

plakát

Blix Not Bombs (2023) 

Skvělý film o skvělém člověku od nadané režisérky, který ve mě po delší době skrze dokument vzbudil silnější emoce. Těším se, co Greta přinese dál. A prozatím teda nejlepší dokument 27.MFDF. Škoda, že jsem ho netrefil přímo na projekcích, protože diskuze by byla jistě zajímavá.

plakát

Ég man Þig (2017) 

Úžasně mrazivý horor z Islandu, který má skvělý příběh, napětí i pointu. Rozhodně doporučuji a to nejen kvůli lokacím (přírodní rezervace Hornstrandir, hlavní město západních fjordů Ísafjordur), kde se film natáčel.

plakát

Rocky (1976) 

Filmový kult! A to nejen pro fanoušky boxu. Stalone zanechal ve filmografii něco, co tu bude dlouho rezonovat.

plakát

Otravný chlap (2006) 

Asi jsem to konečně celé pochopil. Ale nechám si to pro sebe... Taky jsem tak trochu otravný chlap. :-)

plakát

690 Vopnafjörður (2017) 

Příjemná exkurze do jednoho poklidného městečka na severovýchodě Islandu. Měl jsem chvílemi pocit, jako bych tamní život pozoroval z povzdálí. Takže príma. Jo a zakomponování místního fotbalového týmu do příběhu, no pecka. 4,5* - 85%

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Úžasná výprava, herci, postavy, gradace... Možná občas až přehnaná brutalita - ale jedná se o fikci ze středověku, takže... :) Prostě se jedná o jeden z nejlepších seriálů ever.

plakát

Zmrzlá planeta - Série 1 (2011) (série) 

Jeden z nejlěpších přírodopisných dokumentů, které jsem kdy viděl. David Attenborough je prostě PÁN s neskutečným citem pro detail a uměním výprávět.

plakát

Argentinská lekce (2010) 

Společně se Sibiřskou lekcí pro mě to nejlepší z MFDF 2014. A to se ani nejednalo o soutěžní snímek. Dokumenty jsem shlédl v rámci sekce Master Class, ke které patřilo i setkání s panem režisérem a musím uznat, že pan Staroń je opravdu sympatický člověk a s kamerou to umí. Argentinská lekce mi nabídla do necelé hodiny vměstnané události ze dvou let v běžné Argentinské vesnici. Je to až neuvěřitelné, jak silný příběh dokázal režisér natočit, přestože používá výhradně neinvazivní metody natáčení. (MFDF 2014) 5*