Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie

Recenze (71)

plakát

Zběsilost (1966) 

Takhle má vypadat KONEC filmu - prostě pořádnej sek do obsahu lebky nic netušícího diváka.

plakát

Teror - Vabank (2018) (epizoda) 

Po dvou epizodách: Zatím to vypadá hodně dobře, skvělá atmosféra, působivé záběry a scény (potopení se v předpotopním skafandru třeba), slušné herecké výkony. Uvidíme, jestli to nepřeženou s paranormálnem a nestane se z toho laciná vyvražďovačka. Má to potenciál.

plakát

Eorin shinbu (2004) 

Asi už stárnu a měknu...Po skončení této roztomilé romantické komedie jsem jen tak seděl a usmíval se jako idiot.

plakát

Oběť (1986) 

Abstraktní, filosofická báseň převedená do filmového média. Po prvním shlédnutí skoro, ale ne úplně 5 *. Tento film má jedinou slabinu - jak zde někdo trefně napsal, je "trapně dokonalý", a to mu trochu ubírá na atmosféře ve srovnání s mým oblíbeným Stalkerem nebo Solaris. Vychutnal jsem si především skvělou práci s kamerou, Vermeerovsky naaranžované interiéry a mnohavrstevnatou symboliku.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Konceptuálně poměrně hloupé, ale zase tak sexy a zábavně natočené, že jsem si to slušně užil. Určitě lepší než film Parallel Worlds, který má jsem viděl den předtím a má podobný námět. Celkově řekněme tak 3,7 hvězdy.

plakát

Sisyfos (1975) 

Krátké, ale nesmírně intenzivní. Výborná minimalistická výtvarná stránka.

plakát

Pokání (2007) 

Pokání není o ničem jiném než o ...překvapení... pokání, vině, a lítosti. Téma tedy zajímavé. Dějová linie sledující Briony se mi líbila. Vadilo mi ale patetické a kýčovité podání lásky mezi protagonisty, trochu civilnější pojetí by neškodilo a film by potom mohl být mnohem silnější. Za hlášky typu "Vůbec nejsi jako tvůj otec." a pár podobných lapsů bych scénáristu kopl do zadku, ale řekněme, že slušné 4* to nakonec jsou.

plakát

Barbar (2009) 

Něco mezi jednou a pěti hvězdičkami. Pomalé tempo jsem si vychutnával, nořil se do hutné syrové atmosféry, lebedil si nad zamlženými přírodními sceneriemi. Herci byli zajímaví a Mikkelsenovi nejde upřít solidní charisma. Na druhé straně mě dosti prudily stupidní dialogy, kdyby se v tomhle filmu vůbec nemluvilo, mohlo to dopadnout ještě líp.

plakát

Čtvrtý druh (2009) 

Co je na Čtvrtém druhu nejzajímavější? Menší SPOILER: Zkuste se nad tím zamyslet. Každou noc jdete spát, ráno se v klidu a v pohodě probudíte. A co kdyby jste zjistili, že ve skutečnosti máte každou noc děsivou návštěvu někoho, kdo si s vámi může dělat co chce a ještě je vám schopný implantovat falešné vzpomínky? Při spánku je člověk tak křehký a bezbranný! Tohle by podle mě rozložilo a psychicky zničilo každého. Značná část působivosti celého filmu spočívá na tom, jak postavy odhalují pravdu o tom, co se s nimi v noci odehrává, a hrůza takového zjištění je zobrazena poměrně dobře. Co se týká zbytku filmu, tak průměr.

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Pěkná crazy komedie,která přináší mnohem zajímavější svět magie než pozdější Harry Potter...