Reklama

Reklama

V roce 1972 byla stanovena stupnice vyšetřování případů s podezřením účasti mimozemské inteligence. Zpozorování UFO bývá označeno jako první druh setkání, shromáždění důkazů znamená druhý stupeň, kontakt s mimozemšťany je druhem třetím. Poslední, čtvrtý druh setkání, označuje únos. Dokumentace třetího a čtvrtého druhu setkání neexistovala. Donedávna.
Provokativní thriller Čtvrtý druh je natočen podle skutečných událostí v odlehlém městě Aljašky, kde od šedesátých let dochází k záhadnému mizení lidí. Tento jev nebyl nikdy uspokojivě vysvětlen. Díky natáčení psychologických sezení s traumatizovanými pacienty objevila a shromáždila doktorka Abigail Tylerová (Milla Jovovich) extremně znepokojující důkazy o setkání čtvrtého druhu, které vedly k obnovení vyšetřování záhadných zmizení. Dosud nezveřejněné archivní nahrávky z psychologických sezení doktorky Tylerové jsou zveřejněny i ve filmu. Jejich použití dělá z filmu Čtvrtý druh ještě mrazivější podívanou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (861)

kingik 

všechny recenze uživatele

"Upozorňujeme vás, že některé z následujících výjevů jsou velice znepokojivé..." To pronesla na začátku filmu herečka Milla Jovovich. A je to pravda. Ale hlavně je to velmi zajímavý film, který může být jak geniální mystifikací, tak i ryze pravdivý. Pracuje s naprosto dokonalou, děsivě úzkostnou atmosférou, a funguje daleko lépe než vzdálený příbuzný Paranormal Activity. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Človek neprestane byť šialený len tak, keď sa mu zachce. Je to s ním už nastálo.“ Najradšej by som tomuto klamstvu (z produkcie Joea Carnahana) dal kopanec medzi nohy a nie až 40%. Nie preto, že ma klame, ale preto, že ma klame veľmi amatérsky (tvorcovia si nevedeli - alebo im to bolo jedno? - overiť ani základné informácie, napr v Nome nemajú šerifa). Navyše v dnešnej dobe found footage rozširovať "normálne nakrútené" scény ako dokumentárne scény , tak to už je ozaj troška naivné. Atmosféra je v kombinácii s alajšskou výpravou celkom fajn strašidelná, vrátane pár scén, ale inak je to veľká bieda s nie príliš zaujímavým scenárom. Korunku tomu nasadzujú mizerné herecké výkony. Millu Jovovich som rešpektoval, kým sa na nič nehrala, ale teraz mi jej herecké scény (smiešny plač) pripadali až odpudivo. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/agresivne-ufo/416-stvrty-druh-4o- ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje říkám: na UFO nevěřím. Jako malé dítě jsem jezdil k babičce...., spousta polí s obilím a kruhy žádné :o) :o), ale jedním dechem dodávám...... jestli se zítra ráno ( kolem 3.30 ) probudím a za oknem se na mě bude upřeně koukat sova, tak : buď jsem to večer kapánek přehnal v baru ( v tom případě vše v pořádku :o), ale pokud ne, tak na nic nečekám, raději to beru s rozeběhem a skáču z okna :o) Jak jsem již zmínil na UFO nevěřím, ale zcela upřímně, pokud bych jel na víkend na opuštěnou chatu zcela sám, DVD s tímhle snímkem bych si do báglu raději nepřibalil :o) Ten snímek není dokonalý, má své mouchy, ale za tu atmosféru a ( v mezích možností ) uvěřitelnou Millu Jovovich jako doktorku Abigail Tylerovou si nakonec to 3* hodnocení ode mě odnáší, přestože mu ke konci trošičku dochází dech.... p.s. no nic, jdu si raději pustit Cimrmana před spaním pro klidný spánek..... :o) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nemám rád podobné filmy, kde sa tvorcovia kvoli svojej filmárskej neschopnosti snažia ľudí presvedčiť, že to je podľa skutočnej udalosti. Vôbec to nepôsobilo presvedčivo. Nič zaujímavé ukázané nebolo, vlastne sa celé posúdenie situácie necháva na divákovi. Ja na takéto hlúposti neverím a film ma doslova urážal. Mal som nepríjemný pocit, že zo mna chce niekto spraviť blbca. (inak prečo mimozemstania stále unášajú len američanov??? hmm) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Počáteční minuty jsou výborné.. jenže nic netrvá věčně a snímek se BOHUŽEL hodlal stát něčím víc než jen béčkem o mimozemšťanech a ve vlastních ambicích se kapánek zašmodrchal. Zajímavý nápad, z kterého se trošku stává módní vlna.. někoho nadchne, jiného naštve. Já zůstal někde na půli cesty, o to snáz se mi na něj zapomínalo!! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo v Bulharsku. Úvodní záběry, které mají zobrazovat město Nome, je ve skutečnosti Squamish v Kanadě. (_ksilt)
  • V mestečku Nome v skutočnosti nemajú šerifa. (movemat)
  • Když kosmická loď přilétá nad dům Tylerových, zprvu můžeme vidět světlo, které dům ozařuje zleva, ovšem ze záznamu policejní autokamery plavidlo přilétá zprava. (Nick321)

Související novinky

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Reklama

Reklama