Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Obsahy (7)

Walesa: člověk naděje

Walesa: člověk naděje (2013)

Lech Wałęsa je jméno, jež se stalo i mimo hranice Polska pojmem. Původním povoláním elektrikář v Gdaňských loděnicích. V srpnu 1980 stanul v čele mohutné stávky, která dala vzniknout hnutí Solidarita. O tři roky získává Nobelovu cenu za mír. Po pádu komunismu se stane prvním svobodným prezidentem své země. Lech je živoucí legenda, avšak jakou daň za svůj úspěšný veřejný život platí?

Jan Saudek - Prague printemps 1990

Jan Saudek - Prague printemps 1990 (1990)

Ve vzácném portrétu jednoho z nejslavnějších českých fotografů Jana Saudka poznáme jeho slavný ateliér. Okno do zdi, které tolik ovlivnilo jeho tvorbu. Můžeme sledovat průběh jeho tvorby, kolorování fotografií, které je pro něj tak charakteristické. Jak se jeho tvorba líbila tehdejšímu režimu? Jaký je jeho názor na rodinu? Saudkův svět je znepokojující, plný erotiky, zasněný a hlavně bezútěšný.

Castro in Winter

Castro in Winter (2012)

Slavný americký režisér, držitel tří oskarů Oliver Stone, se již potřetí setkává s Fidelem Castrem. Pro jedny slavný revolucionář, pro jiné však zločinec. „El comandante“ ve svém domě, obklopen rodinou, v tomto spíše neformálním rozhovoru komentuje aktuální dění kolem sebe jako například postoj USA vůči Kubě. Castro také vzpomíná na některé z určujících okamžiků jeho života během posledních padesáti let, včetně atentátu na Johna F. Kennedyho a kubánské raketové krize.

Alan Yates

Alan Yates (2005)

Gabriel Yorke byl tehdy mladý začínající herec. Právě přijal nabídku Ruggera Deodata hrát v jeho filmu Cannibal Holocaust. Odjíždí do Amazonie, aniž by předem viděl kompletní scénář. Natáčení neprobíhá zrovna podle jeho představ, musí být účastníkem scén, ze kterých se mu zvedá žaludek (zabíjení zvířat, znásilňování…). Problémy působí i italský štáb, který mu jeho gáži nevyplácí v dolarech, ale v místní měně. Po návratu do New Yorku má problém sehnat další role. Mění si jméno, aby se mohl uživit jako herec. Jeho život již nikdy nebude jako před jeho ,,výletem'' do amazonské džungle.

Inside the Mind of a Splatter Director

Inside the Mind of a Splatter Director (2007)

Krátký rozhovor s kontroverzním německým režisérem Jörgem Buttgereitem, tvůrcem filmů jako NEKROMANTIK, NEKROMANTIK 2 nebo DER TODESKING.

Faces of Death: Fact or Fiction?

Faces of Death: Fact or Fiction? (1999)

Zhruba hodinový film, kde nám režisér celé série šokujících dokumentů FACES OF DEATH John Alan Schwartz s pseudonymem a v přestrojení poodhalí některé zajímavosti. Dozvíme se, jak velký je podíl tzv. „fake“ sekvencí. Dále pak třeba i to, že lidé často na záběrech poznávají své mrtvé příbuzné (jako příklad uvede scénu z FACES OF DEATH 1, která se odehrává v pitevně a dotyčného poznali podle malého tetování na rameni). Snímek si spíše než na vysoké výpovědní hodnotě zakládá na tom, aby určité věci stále zůstaly zahaleny jistým tajemstvím.

The Dark Side of Porn

The Dark Side of Porn (2005) (seriál)

Tento dokument nám objasní historii filmů, které ve své době budily pohoršení. Nahlédneme do pozadí snímku jako CANNIBAL HOLOCAUST, FACES OF DEATH, GUINEA PIG 2 a dalších. Slovo dostanou nejen režiséři jako Rugero Deodato, John Alan Schwartz, ale také speciální agenti FBI, kteří nám prozradí například i to, zda skutečně existuje snuff.

Reklama