Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (89)

plakát

Absolvent (1967) 

Absolutní dokonalost po všech stránkách... Tleskám!

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

No to byla ale blbost. Vztah k filmu veškerý žádný. Vše pouze na efekt, vydělat co nejvíce peněz a hned natočit dalších padesát pokračování podobné slátaniny. Oproti trilogii Raimiho obrovský úpadek... Nezajímavý scénář zbytečně protahovaný maximálně okoukanou milostnou dějovou linkou. Zápletka takřka o ničem. Stále nevím, jaký si utvořit vztah k hlavnímu "záporákovi", když je kupodivu ve filmu vykreslen pozitivněji než Peter. "Spideyho" postava jinak hodně ustoupila době a požadavkům trhu, a tudíž je z velkého hrdiny akorát fracek využívající svých superschopností. Vrcholem trapnosti pak byla scéna s letadly blížícími se katastrofě. Nevkusné, hloupé, nudné. 30% (ČSFD přesto děkuji za další projekci)

plakát

Argo (2012) 

Mám z toho tedy velmi smíšené pocity. Až bolestná je přítomnost některých vyloženě hloupých dialogů, které zbytečně filmu ubírají kvalitu zrovna v těch nejvíce vypjatých okamžicích. Stejně tak mě zklamala přítomnost několika neskutečně laciných scén, které doprovází především závěrečnou půlhodinku. Alespoň co se týče herců, tak k těm nemám co dodat, z tohoto pohledu je film bezchybný. I přes nepříliš pozitivní komentář ty dvě hodiny utekly velice rychle a celkově je to takových 75% .

plakát

Babel (2006) 

No, tak to byl hodně zvláštní film. Oba dva marocké příběhy byly dokonalé, bezchybné, úžasné. Vynikající dvojice Brad Pitt - Cate Blanchett a výborná hudba. Dále hluchoněma Chieko a její příběh, který se mi celkem líbil, akorát bych na něm změnil konec. SPOILER! Kdyby Chieko skočila, tak by byl konec filmu mnohem působivější. KONEC SPOILERU! Příběh chůvy a dětí tam vůbec nemusel být, protože v porovnání s přiběhy z Maroka a Japonska není nijak působivý a je zdlouhavý. Celkově se mi film líbil, skvěle ho doplňovala hudba a nebýt příběhu chůvy a dětí, tak dám klidně pět hvězdiček. Takhle pro mě 85%

plakát

Benga v záloze (2010) 

Parádní začátek se Samuelem L. Jacksonem a Dwaynem Johnsonem postupně "zabije" Will Ferrell v roli natvrdlého detektiva, který je dvě třetiny filmu opravdu nesnesitelný. Také je film příliš dlouhý, určitě by šel trochu sestříhat a přidat mu tím na tempu. Několikrát jsem se pořádně zasmál, například při zpomalovačce v baru, ale takových momentů bylo na téměř dvouhodinový film opravdu málo.

plakát

Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007) 

Velmi povedený snímek o životě jednoho skvělého hudebníka. Povedený nápad a především Cate Blanchett by si za svůj výkon zasloužila více než "pouze" nominaci na Oscara. Asi kvůli dvou a čtvrt hodinové stopáži má film jenom 72%, ale to mně ani trochu nevadilo. Možná kdybych Boba Dylana nějak více znal tak na mě film zapůsobí ještě více a zaútočí i na mé TOP filmy, i tak je to ale pět hvězdiček a rozhodně tento film všem doporučuji.

plakát

Bláznivá střela (1988) 

Já asi nikdy nebudu fanouškem těchto bláznivých parodií. Místy jsem se smál jako málokdy, avšak některé scény byly podle mě spíše trapné než vtipné. Ke konci filmu se radši ani vyjadřovat nebudu, protože ten byl ze všeho nejhorší.

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Už jako malej jsem ty různý malý "potvory" neměl rád. Když se mi náhodou podařilo po dlouhé době někde zhlédnout dalších pár dílů, nebavilo mě to ani o trošku více. I tak ale oceňuji tvůrce, že vůbec něco takového vymysleli. Jenom mě to zkrátka nikdy pořádně nechytlo.

plakát

Cesta (2009) 

Dojem z nadrpůměrného filmu kazí akorát otřesný český dabing, zvláště pak malý chlapec se téměř nedá vydržet. Vizuálně se jedná o perfetkní zážitek se slušnou atmosférou.

plakát

Coach Carter (2005) 

Samuel L. Jackson hraje velmi dobře neústupného kouče, který se snaží ukázat mladým klukům, že v životě jde o víc než jen o basketbal. Basketbalové zápasy jsou natočeny skvěle, líbily se mi, přestože se nejedná o sport, který mám zrovna dvakrát rád. Místy je film až příliš předvídatelný, avšak tomu se zřejmě nelze úplně vyhnout u těchto filmů. Škoda pár momentů, ve kterých se film snaží až příliš hrát na city.