Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 1
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 128)

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka srovnala akční deficit jedničky (stejně jako Raimi ve své trilogii), ale záporáci zůstali stejně tragičtí jako minule, IQ scénáře je ještě nižší a z osobní/romantické linie se vytratily životnost a kouzlo, kterými je Webb obdařil poprvé - jak mi byl Garfield svým výkonem v jedničce sympatický, tady skoro vůbec. Ale pár zajímavých scén by se našlo, např. první souboj s Electrem (kdy frankensteinovský záporák formuje svou motivaci během akce a když před ním Spidey zachraní nevinné kolemjdoucí, je to krásný heroický moment) nebo emotivní rozhovor s tetičkou May o Peterově otci. A co se toho ostatními zmiňovaného stalkování týče, je o to znepokojivější/vtipnější, že Garfield při něm vypadá jako mladý Anthony Perkins a obětí jeho stalkování je blondýna. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Když půjdeme do důsledku, tak jde pořád o intimní romanci dvou teenagerů, jimž osud příliš nepřál. Oproti jedničce řeší zásadnější životní rozhodnutí, která mohou ovlivnit nejen jejich budoucí život. V tom byla jednička a je i dvojka nejsilnější. Pak tu máme dvě vedlejší linie, kde v každé z nich jde o nenaplněné přátelství - obě spojuje postava Petera Parkera (Harry Osborn/Zelený Goblin), resp. Spider-Mana (Max Dillon/Electro), přičemž všechny tři linie (a vlastně i Parkerova čtvrtá o jeho rodičích, resp. o otci) se sbíhají v OsCorpu. Celé mi to přijde přehledně odvyprávěné a směrem do třetího dílu solidně vykopnuté, proto se se zdejším docela nízkým hodnocením příliš neztotožňuji. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předchozího dílu, který se mi zalíbil až napodruhé (napotřetí), mi tenhle Spider-Man zachutnal ihned. Nebudu zastírat, že zabodoval především tím, že přibylo nadhledu a opravdu vtipných momentů, nicméně stejnou měrou za to může i vcelku bombastická akce - mnohem lepší a nápaditější než v jedničce. Herci jsou do jednoho naprosto přirození, sympatičtí, a záporáci střídavě vzbuzují soucit i nahání hrůzu, tak, jak to má být. Finále mě nutilo zadržet dech, ač jsem věděl, co přijde. Navíc, světe div se, ani nelituji, že Jamese Hornera vystřídal Hans Zimmer, protože zase po nějaké době (spolu s pár dalšími lidmi, které neznám) dal dohromady opravdu povedenou hudbu kombinující klasický orchestr a elektroniku, a Spider-Mana vybavil fajn fanfárovým motivem. Škoda jen, že Osborn ml. nedostal více prostoru, klidně na úkor roztahané romantické linky Petera a Gwen.__P.S. Scéna v titulcích zhola zbytečná a nijaká, ačkoliv ze světa X-Men.__P.P.S. A co vrah strýčka Bena? Dojde na něj v příští části? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Fighty" ... "fighty, fighty a fighty ..." To je jedinej důvod, proč na tyhle komixový "mega-cinema-komixový" kousky ještě koukám ... Postavy znám nazpamněť z komixů a videoher, dějově je to pořád to stejný a závěr jasnej od začátku. No zde závěr teda tvůrci totálně dojebali, ale už mi to bylo jedno ... jak naznačuju, dávno jsem rezignoval na děj a postavy tak, jak by měly držet pohromadě v rámci filosofie komixu ... Každopádně "fighty" jsou v této verzi Spidermana absolutně úchvatný a berou dech, temná atmosféra a vizual se mi zamlouval. Spiderman ještě o něco málo u mne trumfnul dvojku Captain America, kterej to řezal taky hodně slušně. Beru to tak ... Asie má kung fu a karate flicky se známejma bijcama, USA komixový digitální trikový řežby. Komixy miluju a akci taky. Takže když zrovna není něco z Asie, rád se zabavím u něčeho takovýho, jako je tento kousek... Film 1*, fighty 3,5*... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejnej prusvih, jako prvni dil. Webb rozehrava asi tak pet pribehovejch linii, pricemz vsechny jsou ale nacrtnuty jen tak povrchne, az jsou smesny, resi se furt dokola to samy a to nejen v ramci tohohle filmu, ale i v ramci vetsiny hranejch Spider-manu, vlastne i tech animovanejch. Ale Spider-man nikdy nebyl o nejakym oscarovym pribehu, takze to bych jeste skous, ale ze ma film dve a pul hodiny a vetsinu casu zabere nezazivny kecani, to uz neprekousnu. Neustale to vypada, ze se schyluje k necemu velkymu a kdyz po prisernym cekani prijde akce, ktera je sice trikove i vizualne fajn, je sfouknuta behem peti minut a potencial zaporaku je absolutne nevyuzitej. Co se tyce hercu, Garfield je sice o uroven lepsi, nez v prvnim dilu, sem tam hodi i nejakou hlasku, ale zadnej zazrak. Stone uz me tentokrat jen lezla na nervy. Takze celkove extra stupidni pribeh, prumerny herci, fajn triky a super akce, ktery je zoufale malo, to proste vic nez slabsi 3* neda. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Okrem New Yorku, kde prebiehala väčšia časť natáčania, pracovali filmári aj v kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • V 11. minutě filmu slyšíme, že Peter Parker (Andrew Garfield) má jako vyzvánění na mobilu znělku z kresleného seriálu Spider-Man (od r. 1967). (necisty)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama