Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Obsahy (3)

Strážci beskydských šelem

Strážci beskydských šelem (2010)

Do Beskyd se opět po desítkách let začaly vracet velké šelmy - vlk, rys a medvěd. Jejich klidný život závisí nejen na vhodných přírodních podmínkách, ale především na pokojném soužití s člověkem. Dokážou je myslivci brát jako rovnocenného partnera, a nikoli jen jako škodnou? Jaká je skutečná situace v naší největší chráněné krajinné oblasti? Ve filmu jsou prezentovány výsledky dlouholetého působení tzv. vlčích hlídek, které organizuje Hnutí DUHA. Zazní zde názory odborníků, myslivců, chovatelů ovcí a ochránců přírody.

Cztery pory roku

Cztery pory roku (1985)

Cztery pory roku (Čtyři roční období) - amatérský film profesionálních kvalit, který dokazuje, že k tomu, aby vzniklo působivé dílo, není potřeba zvláštních efektů ani fenomenálních hereckých výkonů. Andrzej Kondratiuk nám nabízí pohled do svého soukromého života, ukazuje nám, jak spokojeně a plnohodnotně se dá žít mimo ruch civilizace, že štěstí se ukrývá v prostých věcech, v porozumění přírodě, zvířatům a druhým lidem.

Přímo do pekla

Přímo do pekla (1987)

Tento film Alexe Coxe ukazuje, jak může skončit parta nezkušených bankovních lupičů, která se ukryje v malém městečku uprostřed Almerie. Režisér využil westernového žánru a vytvořil poněkud experimentální snímek plný bizarních scén s prvky humoru, ve kterých se odehrávají krvavé přestřelky mezi kovboji a již zmiňovanou partou lupičů. Záleží jen na tom, kdo se dokáže bezcitně prostřílet až ke kufru plnému peněz.

Reklama