Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (182)

plakát

Život začíná po stovce (2015) 

Dagny, v první řadě děkuju, že jsi mě tak pobavila! Tvůj optimismus je odzbrojující! Zadruhé děkuju, že jsi mi dala naději. Naději, že nikdy není pozdě změnit svůj život a začít ho žít tak, jak nám velí naše srdce a duše. Děkuju, že jsi mi ukázala tvou odvahu a statečnost. Děkuju, že díky Tobě vím, že nikdy není pozdě na to začít znova tančit. Děkuju, že vím, že život může začít po stovce, nebo vlastně kdykoliv. Děkuju za inspiraci! Jsi úžasná!

plakát

Smrt jí sluší (1992) 

"Její život visí na vláásku!!!" "Erneste, ty jsi mě shodil ze schodů!" "Přiznej, že sis myslela, že jsem tuctovka!" "Teď musíme postupovat rychle...dojíme večeři..." "Opilá žena jede nebezpečně blízko u krajnice na Mulholland Drive" ...víc netřeba dodávat...kdo viděl a miluje, chápe.

plakát

Velký bazar (1973) 

Velký bazar byl pojem už v dobách mého dětství a zub času mu neubral nic z jeho jedinečnosti. Fungoval jako zlepšovák nálady, funguje doposud. Tahle potrhlá čtverka mě nikdy nepřestane bavit a i po stopadesáté se budu smát vychytanému rituálu buzení, obřím budíkům, tlačenici v autobuse, pozdním příchodům do rachoty, sedánku na koberečku se šéfem a ostatním legendárním kejklím francouzských mániček. Kdo zná a má rád, určitě mi rozumí. Další legenda, která se nesmazatelně vryla do mého filmového srdce.

plakát

Smažená zelená rajčata (1991) 

Když v jedenácti pojmenujete svou barbie po jedné z hlavních postav, je to láska na celý život.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Po dlouhé době adaptace literárního díla, která se úspěšně vyrovnává vynikající předloze. Zdařilá Polanského verze je dokonalá téměř v každém ohledu. Rozvláčnejší stopáž v tomto případě díky zručné režii téměř ani nezaznamenáte. Příjemné jsou i výkony ženských hrdinek, vedle Rosemary v přesvědčivém podání Mii Farrow pak zvláště Minnie Cassavetové, jejíž neustálé zvědavé nájezdy přináší do okultního díla komediální rozměr. Zaskočilo mě Polanského vykreslení Guye, jenž na mě z knihy vůbec nedýchal tak panovačným dojmem. Dabing byl snad jediným rušivým elementem, zejména pak Rosemary vyznívající jako hloupoučká pipinka. Film oproti knize neztrácí nic ze své tajuplné atmosféry, kterou podtrhuje estetickým nasycením diváka. Já jak vidím tyhle šedesátkový interiéry a módu, jsem prostě jasná.

plakát

Kouř (1990) 

Ale, ale, co to vidí oko mé modravé...Převážně nevážně o strastech a slastech šedivé doby minulé. Nevyčerpatelná zásobárna odzbrojujících hlášek a scén, na které víc než kdy jindy sedí nálepka kultovní. Totál(it)ní ujetina s hustou atmosférou, která si bere na paškál i sebe sama a nestydí se zato. V našich vodách unikátní počin, který MÁ CENU. JE TO TAK!

plakát

Vrána (1994) 

Bolestně krásný příběh, který smrt magicky objímá ze všech stran. Proyasovo excelentní uchopení tragické látky přináší jedno z nejdojemnějších svědectví o lásce všech dob. Nesmrtelné pouto mezi Ericem Dravenem a Shelly samo o sobě s divákem emocionálně otřásá nemluvě o paralelních tragédiích Jamese O´Barry a Brandona Leeho. Vráně se podařilo to, na co jsem tak dlouho čekala. Totálně mě rozsekat!!!

plakát

Fido (2006) 

Kdo by to byl čekal, že k filmu o zombících padne přívlastek rozkošný. Inu je to tak. Retro stylizace je překrásná a ještě jednou překrásná!!! Bizardní humor je kousavý jako zombie s nefunčním obojkem a malej Timmy je k sežrání. Fido má jednoznačně všechny atributy k tomu, aby se stal mým nejoblíbenějším zombiem.

plakát

Nuda v Brně (2003) 

S nudou v Brně je to jako s olivami. Buď je milujete anebo je nemůžete ani cítit. BRNO !