Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Terminátor

Terminátor (1984)

Zrod jedné legendy. Milník v dějinách filmu. Superlativů je mnoho, dokonalost jen jedna. A Terminátor k ní má opravdu velmi velmi blízko.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Kdyby mě unesli mimozemšťani a chtěli vědět, co znamená slovo "film", popř. "kult", pustil bych jim Pulp Fiction. Jo a málem bych zapomněl na DOKONALÝ dabing.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Jeden z mála filmů, u kterých jsem se při prvním zhlédnutí fakt bál. Další slova jsou zbytečná. Velká škoda, že takové filmy se netočí i dneska.

Komando

Komando (1985)

Nejlegendárnější akční béčko, nejarnoldovitější Arnold, zkrátka vrchol 80. let. Asi těžko byste hledali stupidnější film, ale kdo by hledal v Komandu umělecké hodnoty?

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli mezi oblíbené filmy dát první nebo třetí díl. Přeci jen poprvé je jen jednou a první výlety za elfy, hobity, trpaslíky, Balrogem, Sarumanem, ááátd. jsou nezapomenutelné. Dvě věže byly ze hry hned - ačkoli se stále jedná o špičkové fantasy, v celé trilogii už působí jako jakýsi předěl mezi oním úvodem do kouzelného světa a natřískaným závěrem. Nakonec vyhrál třetí dil, a to nejen proto, že završuje cestu Společenstva a spanilé dirigování Jacksonovy taktovky, ale zejména kvůli nadupané čtyřdiskové DVD edici. Troufám si tvrdit, že rozšířená verze dodala celému filmu nový rozměr, který už zcela vylučuje sledování okleštěné kinoverze v sobotu večer na Primě. Pán prstenů je milník, jež nakopl svůj žánr podobným způsobem jako třeba Gladiátor a mezi TOP filmy rozhodně patří, ať už vy patříte mezi lotrofily nebo ne.

Star Trek VIII: První kontakt

Star Trek VIII: První kontakt (1996)

Zatím jednoznačně nejlepší celovečerní Star Trek (za pár týdnů možná změním názor, no uvidíme:) .. tak nakonec nezměním). Borgové se vracejí v druhém delším pokračování (dvoudílný The Best of the Both Worlds se zřejmě za celovečerák nepovažuje) a Enterprise-E zase jednou musí zachraňovat alfa kvadrant. Výtečná akce a posádka Nové generace v nejlepších letech. Pro fanouška Star Treku jasná povinnost.

Čarodějův učeň

Čarodějův učeň (1977)

Nejzvláštnější a nejkouzelnější pohádka, jakou jsem kdy viděl. Příběh Krabata a jeho triumf nad zlým černokněžníkem není nikterak originální, ale co mě dostalo, byl způsob vyprávění v podobě zvláštní animace, výborný dabing a hudba. Doporučuji přečíst knižní předlohu Otfrieda Preusslera, je přinejmenším stejně dobrá jako film.