Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Krátkometrážní

Recenze (132)

plakát

Almara (1971) (TV film) 

Standardně zábavná TV komedie natočená FSB pro ČST Praha, se standardně slušnými výkony všech zúčastněných, hlavně Josefa Kemra a Josefa Somra.

plakát

Anglický biftek s českou oblohou (1979) (TV film) 

Klasická TV komedie ze 70tých let využívající nadsázky, záměn a nedorozumění. Za schlédnutí stoji i díky hereckým výkonům R.Vrchoty a hlavně J.Větrovce co by typickýho angličana na návštěvě v ČSSR, hlavně díky němu a jeho angličtině dávám 5*.

plakát

...a zase ta Lucie! (1983) 

Nejedná se o žádné druhé pokračování, ve skutečnosti jsou oba filmy (Lucie postrach ulice 1983) sestřihaný z 6 dílného seriálu Luzie, der Schrecken der Straße z roku 1980 natočený pro NSR. Milé, zábavné, nápadité, nestárnoucí, herecky výborné jak u dospělých tak v dětských rolích, hlavně Ž.Fuchsová a M.Hofbauer. V téhle druhé časti filmové verze nejvíc miluji pasáž s opravami v bytě Lucie v Růžové 15, kde mě nejvíc pobavil vynikající K.Augusta v jedné své další „malé“ geniální roli.

plakát

Bakaláři - Brožurkový fantom (1987) (epizoda) 

Bakalářská povídka z produkce ČST Ostrava o tom jaký může být chlap vůl, když se tlačí do všeho co má návod nebo brožůrku. Scéna kdy L.Ondráček štrykuje svetr ve 3h v noci a navíc říká, že podle harmonogramu ho čeká ještě 10 řad je za vše říkající, ale na jedno shlédnutí se to dá v pohodě zvládnout.

plakát

Bakaláři - Doktor a bubeník (1986) (epizoda) 

Bakalářská povídka z produkce ČST Brno, která extra nezaujme a na které je jediný pozitivum snad jen J.Sovák v roli cynického lékaře. V popisu úplně chybí jméno hlavního hrdiny bubeníka, kterého hraje K.Mišurec.

plakát

Bakaláři - Inzerát (1979) (epizoda) 

Nepovedená povídka z produkce ČST Ostrava spadající do cyklu Bakaláři. Málo vtipné, slabě zahrané, nevhodně obsazené, M.Žák a M.Čížek nevypadají ani trochu na studenty prvního ročníku, M.žák měl v době natáčení 27let a M.Čížek vypadá ještě starší.

plakát

Bakaláři - Kapesníček (1984) (epizoda) 

Průměrná povídka z produkce ČST Ostrava spadající do cyklu Bakaláři. Dá se říct klasická zápletka s občasným humorem umocněná výborným hereckým výkonem I.Kačírkové.