Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (15)

plakát

Stalo se (2008) 

2,5* a zakázat marka wahlberga!

plakát

Ilsa: vlčice SS (1975) 

atmosféra při půlnoční projekci na LFŠ 2010 z nechtěně trapného vytvořila chtěně vtipné a s ohromným smíchem a občasným potleskem přijímané..

plakát

Bláznovství (2008) 

asi tak celé dvě scény měly jistý náběh k neotřelé atmosféře.. zbytek byl nudnej až na půdu.. nemluvě o příběhu, na který mi přišli protagonisté, ale i chraktery, trochu moc staří resp. nedozrálí.. ben kingsley byl pro mne ve finále tažnou silou filmu, pánem v letech, co by si přál trochu jinej život..

plakát

O makovém koláči (1953) odpad!

agitka nejhrubšího zrna! ani smát sem se nemohl..

plakát

Píseň mládí (1940) 

nostalgický výlet do dětství zprostředkovaný generací mého dědečka..

plakát

Tajemství života, energie a hmoty (1930) 

do zhruba poloviny (padesáti minutová verze) velice zajímavé a poučné.. poté se však dokument začne zabývat zpracováním smolince a nekonečně předkládá jeho různé úpravy, které vedou k přípravě radia.. v závěru ještě návštěva madame currie v čechách a velice prapodivné zakončení v lánech (řekl bych, že nedorazili všechny díly)..

plakát

Chaleh (2009) 

Shrnout děj jako "film o chlápkovi, který se živí tím, že opravuje auta, která se poškodí tím, že najedou do díry na silnici", je trochu smutné. Každá z "posádek", jež se na své pouti po staré rozhrkané cestě zastaví v pasti chlápka, který se holí deset minut (docela mu to odsejpalo mimochodem), má svůj vlastní příběh, zcela originálně uzavřen do jednoho statického záběru. Na pozadí všech se nám dohromady skládá nejen obraz tragédie (alegorické?), která postihla nedaleké město, ale také obraz soudobé íránské společnosti. Film ve svém finále sestoupí až na samou hranici meditativního tempa, která evokuje při scéně s holením slavný snímek Jørgena Letha Det perfekte menneske (1967). Dokonalým člověkem je tu "nedokonalý" Íránec, který odkrývá svou pravou tvář až v samostatném závěru filmu a uzavírá tak i svůj vlastní příběh.

plakát

Zrození šampióna (2009) 

2,5* *SPOILER* Film tak krásný a něžný až to vlastně bolí, děj rozdělený na tři části: a) my - jižanská, křesťanská, velice dobře zajištěná rodinka - si vezmeme domů černocha, pomůžeme mu, máme však pochybnosti. b) černoch - nyní již Michael, protože už se ho nebojíme, přesto ho však nadále litujeme kvůli jeho pohnutému dětsví, které v nás probouzí zděšení - se stává členem rodiny, zlepší se ve škole i ve fotbale, a nic už mu nebrání využít svého VELIKÉHO potenciálu a přihlásit se na prestižní univerzitu, hlavně proto, aby mohl hrát pýchu všech dobrých američanů - americký fotbal. c) najednou však musí přijít nějaký zlom v ději, proto Michaelovi namluví zlá (afroameričanka) vyšetřující (z národní asociace vysokoškolské atletiky), že ho vlastně jeho sladká rodinka využila, aby reprezentoval jejich chloubu a pýchu, univerzitu, na které studovali oba rodiče a již samozřejmě štědře sponzorují. Je tady ještě část d) jež už nestojí za řeč, protože se jedná jak jinak než o přeslazený happyend. Hlavní mýlkou však není pustit si film nebo se domnívat, že vás a) nezaujme, b) nepobaví, c) nenapne a za d) nedojme (ano, je to dojemné, pokud se podvolíme enormnímu tlaku "pravdivého" příběhu). Hlavní problémem však je domnívat se, že Sandra Bullock hraje nějak vyjímečně (nebo co že se to o ní říká) a PŘEDEVŠÍM přistoupit k dílu nekriticky co se týče jeho rasistického podtextu (ano, mluvím zde o silně nevyrovnaném obsazení postav - charakter dle barvy pleti). Nevaruji tímto textem nikoho před shlédnutím, snažím se spíš o vybuzení jistého odstupu od této "dojemné" podívané a o následné dostatečné pochopení jejího demagogického výkladu.

plakát

Ztratila se Bílá paní (1937) 

nevyrovnaný pokus v textu distributora je pravdou, přesto je film velice zábavný a hodil by se určitě na obrazovky tv stanic v předvánočních chvílích..

plakát

Kniha přežití (2010) 

2,5* za obyčejnej postapokalyptickej snímek, kterej nehíří ani nápadem ani akcí.. za to druhý ho však nelze hanit, bohužel však vzniká dojem plytkého filmu spojujícího (rádoby) vysoké s nízkým.. člověku tak nezbývá než jen koukat na předvídatelnej děj a čekat, kdy zas ten týpek vytáhne iPoda, popřípadě mačetu.. poselství filmu o knize co spasí svět je natolik rozporuplné, až hanba..