Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (4)

Hon na nacisty

Hon na nacisty (2006) (TV film)

Dokument plný autentických záběrů, snímků a rozhovorů s bývalými nacistickými pohlaváry, kteří jsou podepsáni pod zmařenými lidskými životy. Film přináší záznamy a důkazy o tom, jak si velící důstojníci Wehrmachtu, Gestapa nebo SS po válce vesele žili bez jakéhokoliv náznaku pocitu viny a navíc pracovali na manažerských pozicích v obchodních a výrobních firmách. Řada z nich potom postupně dostala co proto nejen prostřednictvím Norimberských procesů.

The Wedding Party

The Wedding Party (1969)

Charlie (Charles Pfluger) jede se svými dvěma kamarády na venkov za svou nastávající Josephine (Jill Clayburgh). Svatba přeci nemůže proběhnout dříve než se ženich seznámí s celou rodinou nevěsty. Její rodina, která se ráda schází při každé zvláštní příležitosti, o prázdninách, Vánocích, Novém roku, Díkuvzdání, Velikonocích, Halloweenu, patří mezi ty rozrostlejší a nemůže rozhodně chybět na této předsvatební a svatební oslavě. Charlie prožívá velmi zajímavé, prekérní a vtipné situace, které ho málem i odradí od vdavků. Jeho věrní kamarádi ale nedovolí, aby se svatba nekonala, ač zpočátku nesouhlasí s institutem manželství jako takovým.

Posedlost

Posedlost (1976)

Film vypráví o vlivném obchodníkovi Courtovi (Cliff Robertson) z New Jersey, který částečně i svoji vinou ztratí svou milovanou ženu a dceru. Po letech ve slunné Florencii potkává dívku, která má dozajista něco společného s jeho manželkou (Genevieve Bujold), kterou viděl na vlastní oči tragicky zemřít. Do jaké míry společného, to hodlá teprve zjistit. Postupně přichází na to, že nejlepší přítel nemusí být vždy ten nejlepší, že peníze opravdu kazí charakter a že láska má velmi blízko k nenávisti a naopak.

Kapsáři a falešný uhlíř

Kapsáři a falešný uhlíř (1988) (TV film)

Pohádka vypráví o velmi moudrém japonském soudci Ookovi (Miroslav Donutil), který při posuzování sporů mezi obchodníky, otroky, ale třeba i starosty, vždy nejprve vyslechne obě strany a pak spravedlivě rozhodne. Svými chytáky a správně kladenými otázkami mu neuteče žádný křivě vypovídající a žádný podvodník.

Reklama